Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Ana Román, Spaans Verkeersbureau

"Spanje heeft enorm veel diversiteit te bieden"

 

De mei-editie van Travelution staat volledig in het teken van Spanje. Samen met het Spaans Verkeersbureau organiseerde Travelution voor de tweede maal de Fotoverkiezing Spanje. Ditmaal staan de steden Madrid en Valencia en de provincie Almería in de spotlight. Ana Román, directeur van het Spaans Verkeersbureau, vertelt enthousiast over de finale van de fotoverkiezing. 

“Het was een ongelooflijk moeilijke opgave om te beslissen naar welke drie Spaanse bestemmingen we de finalisten wilden sturen. Met zoveel fotogenieke Spaanse steden en regio’s hebben we een luxeprobleem!  Uiteindelijk hebben we gekozen voor drie hele verschillende bestemmingen, zodat we een klein stukje kunnen laten zien van de grote diversiteit die Spanje te bieden heeft. Madrid is een levendige stad waar iedereen zich thuis voelt, een culturele parel en beroemd om de immer blauwe lucht; een droom voor iedere fotograaf. Valencia wordt met de dag populairder. De mediterrane stad combineert het rijke culturele erfgoed, waaronder het negen kilometer lange Turia-park, met het Ciudad de las Artes y las Ciencias, het grote stadsstrand en het Fallasfestival. Wat wil je als fotograaf nog meer? Tot slot is Almería echt de hidden gem van de drie. Hier heb je niet alleen de stad, maar de gehele provincie om te ontdekken. Je kan hier het Nationale Park Cabo de Gata niet missen, met adembenemende uitzichten en mooie stranden. Ook de witte dorpjes en de Tabernas-woestijn zijn een must voor iedere fotograaf.” 

“Uit de foto’s van de drie finalisten blijkt dat ze er ieder in zijn geslaagd de unieke elementen vast te leggen die hun toegewezen bestemming te bieden heeft. Bovendien is aan de foto’s goed te zien dat de finalisten genoten hebben van hun reis! Het was een uitdaging om zes foto’s te selecteren uit de vele foto’s.” 

Spanje met kinderen
“Verder is er in deze special aandacht voor activiteiten met kinderen op de bestemmingen Madrid, Valencia en Almería. Bijna alle Spaanse steden en regio´s zijn kindvriendelijk en hebben een ruim aanbod voor kinderen. Toen mijn eigen kinderen jong waren, hebben we er samen veel bezocht en het is eenvoudig om volwassen uitjes te combineren met een leuk museum voor de kinderen of een (attractie)park vol plezier. Voor de bestemmingen in deze editie van Travelution zou ik voor reizigers met kinderen aanraden: het Oceanogràfic in Valencia, Fun Park in Madrid en Tabernas Far West Village in Almería.”

Spanje in tien seconden
“Het aantal Nederlandse reizigers naar Spanje is afgelopen jaar met 9,4 procent toegenomen. Komend jaar richten we ons op onze nieuwe campagne ‘Spanje blijft bij je’. Momenteel loopt hiervoor de social media-campagne ‘Spain in 10 sec’, waarbij Spaanse influencers in tien seconden hun persoonlijke highlights van Spanje laten zien. Tot nu toe is de campagne heel succesvol!”