Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Deel  

Dwight Dissels, zanger

"Alsof ik op de set van The Fast and the Furious was aanbeland!"

 

Zanger Dwight Dissels deed in 2016 mee aan The Voice of Holland, waar hij een verpletterende indruk maakte bij de Blind Auditions en de halve finale behaalde. In het jaar daarna werd hij gevraagd om de rol van Jezus te spelen in het muzikale paasevenement The Passion.

Reis je vaak om in het buitenland op te treden?
“Ik word regelmatig geboekt voor optredens in het buitenland. Afgelopen tijd ben ik bijvoorbeeld naar Noorwegen, Dubai, Spanje en de Filippijnen geweest. Dat zijn heel speciale reizen, je komt dan op de meest bijzondere plekken. Dubai was bijvoorbeeld heel bizar. Die enorme wolkenkrabbers en dure auto’s. Ik was daar geboekt door twee sjeiks, broers van elkaar, die jarig waren. Ze hadden een video van mij online gezien, ik denk van de Blind Auditions van The Voice, en wilden dat ik op hun feest kwam zingen. Dus stuurden ze mij een e-mail. In eerste instantie dacht ik dat die mail spam was. Pas toen ik het vliegticket zag geloofde ik dat het menens was. Eenmaal in Dubai voelde het alsof ik me op de set van The Fast and the Furious bevond. Gasten kwamen aan in de duurste auto’s en het feest was in het chique Bulgari hotel in Jumeirah, pal aan een wit strand met een felblauwe zee, heel absurd!”

“Ook het optreden in Noorwegen was bijzonder. Ik werd uitgenodigd door Charly Luske om mee te zingen in een internationale coverband op een bruiloft. Daar zongen we de hele avond bekende liedjes: Happy, September, liedjes van Justin Timberlake. Het feest duurde tot in de kleine uurtjes. Gek genoeg was het toen we buiten kwamen nog steeds licht en zagen we een groene gloed van het noorderlicht. Prachtig! Ik zou graag nog eens terugkeren en mijn vrouw en kinderen mee daar naartoe willen nemen.”

Hoe ga je het liefst privé op vakantie?
“Als ik met mijn gezin op vakantie ga neem ik het liefst het vliegtuig naar een zon-, zee- en strandbestemming. We willen dan toch graag de warmte opzoeken, want die is in Nederland meestal schaars. Hoewel we afgelopen zomer natuurlijk geluk hebben gehad! Zo zijn we niet lang geleden naar Italië op vakantie geweest, aan het Gardameer. Meestal verblijven we in een hotel. Dat hoeft niet megaluxe, maar ik vind het wel belangrijk dat het degelijk is: een schone badkamer en comfortabele bedden. Als ik een favoriete verre bestemming zou moeten noemen is dat denk ik Curaçao en op de tweede plaats Suriname. Daar ben ik nu een aantal keer geweest. Ik heb er familieleden wonen die ons de leuke plekjes kunnen laten zien. Ideaal, dan weet je precies waar je moet zijn.”

“We pakken overigens niet elk jaar het vliegtuig. Ongeveer om het jaar rijden we met de auto naar Spanje, zo ook deze zomer. We gaan dan samen met vrienden naar de omgeving van Alicante en maken een tussenstop in Montpellier. We hebben zo onze vaste plekjes. Daar kunnen de kinderen zich lekker uitleven. En elke ochtend strijken we neer bij een koffiebarretje en zoeken leuke plekjes om te eten, heerlijk!”

Welke bestemmingen zou je graag nog zien?
“Op mijn reisverlanglijstje staat in de eerste plaats Amerika. Daar wil ik graag nog eens heen vanwege de rijke muziekcultuur en om nieuwe contacten te leggen. Daarbij wil ik graag nog eens naar Australië. Ik vind de afwisseling tussen grote steden en het uitgestrekte platteland daar fascinerend, dat zijn echt twee totaal verschillende dingen. Ik zou er graag een rondreis maken om dat te ervaren. Ook zou ik met mijn gezin nog eens naar Afrika willen gaan, naar Kenia of Zuid-Afrika. Mijn tienjarige zoon is helemaal gek van dieren en Freek Vonk. Die zou ik graag mee naar Kenia willen nemen om een mooie safari te maken.”

“Verder heb ik veel met Brazilië en Argentinië. Ik ben er zelf nooit geweest, maar mijn zus heeft er stage gelopen en ik ken iemand uit Buenos Aires. De cultuur en de muzikale invloeden hebben me altijd aangetrokken. De landen staan niet per se bovenaan mijn bucketlist, maar als ik de kans krijg zou ik er zeker naartoe gaan. Sowieso vind ik het mooi om in het buitenland muziek te ervaren. Dat doe ik niet eens altijd bewust. Laatst in Montpellier stond er een straatmuzikant te spelen en dan blijf ik toch even staan luisteren. Om te horen hoe muziek daar ervaren en beleefd wordt. Vaak staan mensen uit andere landen en van een andere cultuur net anders in het leven of hebben ze een andere kijk op dingen. Ik vind het interessant dat te zien en horen en wil altijd graag nieuwe dingen leren.”

Welke keuken is jouw favoriet?
“Op het gebied van eten houd ik het meest van de Italiaanse keuken. Die staat voor mij met stip op één. Ik vind het ook een pre als het niet al te duur is. Daarom ben ik Italië altijd heel gelukkig. Langs het Gardameer heb je wel tig tentjes waar je uit kunt kiezen en waar je heerlijk en betaalbaar kunt eten. Op nummer twee staat de Argentijnse keuken. Lekker vlees, verse groenten.”

“Van de Spaanse keuken ben ik niet zo’n fan, ik houd niet erg van tapas. Meestal bestel ik in Spanje gewoon een hamburger. Ik zou graag willen zeggen dat ik in het buitenland altijd de lokale keuken uitprobeer, maar in de praktijk is dat niet zo. Ik ben een beetje een voorzichtige eter. Ik eet pas iets als ik weet dat het lekker én goed is. Als er een kans is dat ik er ziek van word, laat ik het staan. Ik neig dan toch eerder naar vertrouwd eten. Op de Filipijnen bleek dat trouwens wel een uitdaging. In Manilla stonden slakken en varkensoren op het menu. Daar zijn die gerechten echt een delicatesse. Maar ook toen heb ik maar gewoon een hamburger besteld.”