Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Eleni Skarveli, Griekenland

"Fotograferen is een kunst. Gelukkig hadden de finalisten dat goed begrepen!"

 

Griekenland heeft een aantal herkenbare fotogenieke eigenschappen: denk aan de blauwe huisjes op Santorini, de witte zandstranden en archeologische hoogtepunten zoals de Akropolis. Eleni Skarveli is verheugd dat de finalisten van de fotoverkiezing voor een ander point of view hebben gekozen.

“Aan de aanmeldingen van de finalisten zag ik dat deze fotografen verder kijken en de vaardigheden bezitten om echt artistieke foto’s te schieten. Die bekwaamheid zorgt ervoor dat je op een andere manier naar Griekenland kijkt. Natuurlijk is Griekenland beroemd om de felblauwe zee, de windmolentjes en authentieke stadjes, maar het land heeft nog zoveel meer gezichten! De foto’s van de finalisten laten dat heel goed zien. Griekenland heeft bijvoorbeeld ook veel groen en mooie natuur.”

Oprechte inspiratie
“Fotograferen is een kunst. Je hebt oprechte inspiratie en motivatie nodig om de allerbeste foto’s te kunnen maken. Dat hebben we gestimuleerd door de finalisten de mogelijkheid te geven naar een eiland naar eigen  keuze te reizen. Toevallig waren de keuzes van de finalisten ook nog eens geografisch heel divers, waardoor deze Photo Exclusive drie verschillende kanten van Griekenland laat zien. Van ongerepte natuur tot onontdekte plaatsjes.”

Samos, Andros, Kefalonia
“Jacqueline Moen reisde naar Samos, in de Egeïsche zee, een groen eiland dat heel anders is dan het klassieke beeld van Griekenland. Sander Vlug heeft Andros bezocht, dichtbij Athene. Een eiland met veel mogelijkheden op het gebied van cultuur, wandelen en zeilen. En Natasja van den Broek is naar Kefalonia geweest, dat iets bekender is, maar nog niet zo bekend als bijvoorbeeld Corfu. Daarbij hebben alle finalisten een combinatie gemaakt met een paar dagen in Athene, waar ze alle drie ook mooie foto’s hebben kunnen maken. Voor een zo divers mogelijke Photo Exclusive en een zo eerlijk mogelijk verloop van de verkiezing hebben we er echter voor gekozen alleen de foto’s van de bezochte eilanden te publiceren.”

Groei
“De toerismecijfers van Griekenland zijn erg positief.  Afgelopen jaar hadden we een groei van 26 procent. En de  boekingen voor 2018 lopen al goed. Daar zijn we heel blij mee. Het eiland Kefalonia krijgt de komende tijd extra aandacht bij ons. Zo is Kefalonia op de Vakantiebeurs bij ons guest of honor, wat inhoudt dat we extra aandacht besteden aan dit eiland bij onze stand. We zien nu al resultaten van de extra aandacht aan Kefalonia, de bestemming groeit hard. Verder richten we ons in 2018 in het bijzonder op fietsen. In het voorjaar van 2018 organiseren we een thema-evenement voor de trade en media gericht op fietsen in Griekenland. En we staan op de Fiets en Wandelbeurs begin maart, waar ook de winnaar van de fotoverkiezing bekend zal worden gemaakt!” 

Nog niet gestemd op jouw favorieten foto? Klik hier en breng snel je stem uit!