Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Elton Barbour, Arubaans Verkeersbureau

"We gaan het gewoon doen!"

 

Elton Barbour, Sales Representative Europa bij het Arubaans Verkeersbureau, neemt reisagenten hoogstpersoonlijk mee naar zijn ‘One Happy Island’ in een nieuwe soft webinar van ETravelTraining. Reisagenten kunnen op www.etraveltraining.eu sinds half oktober een innovatieve soft webinar volgen waarin Barbour op een persoonlijke manier de kijker langs alle highlights leidt. 

Barbour: “Gedurende de training vertel ik onder meer over de mooie stranden, de honeymoon-mogelijkheden en ontdek je de Arubaanse cultuur, gastronomie en natuur. We wilden al jaren iets interactiefs bieden aan de reisagent. En toen ETravelTraining met deze mogelijkheid kwam besloten we: we gaan het gewoon doen!”

“De webinar is dankzij de bewegende beelden en de persoonlijke aanspreekvorm veel spannender dan een statische training. Bovendien is het een snelle manier om aan alle reisagenten in Nederland mijn gezicht te laten zien. Na het maken van de training denken reisagenten nu: hé, dat is toch die vertegenwoordiger van Aruba? Dat maakt ons een stuk herkenbaarder.”

Stijgende bezoekersaantallen
“Het gaat gelukkig goed met de bezoekersaantallen dit jaar! Momenteel zitten we op een toename van 3,8 procent en we verwachten 2017 af te sluiten rond de vier procent. Daar zijn we heel blij mee. Ik denk dat voor de hele reisindustrie geldt dat het weer de goede kant op gaat. Reizen is gelukkig geen luxe meer, maar part of life.”

Persoonlijke tip: adviseer de walking tour!
“Sinds kort kun je in Oranjestad een walking tour doen, een stadswandeling van 2,5 à 3 uur waarbij je de geschiedenis van de stad goed leert kennen. Zo hoor je het verhaal achter Paardenbaai en de blauwe paarden. Op Aruba werd vroeger namelijk veel in paarden gehandeld. Je leert ook over verschillende monumenten, standbeelden en gebouwen. Bovendien is het niet alleen maar lopen: je stopt twee keer bij een foodtruck voor een Arubaanse lekkernij en aan het einde van de tour is er een proefmomentje van lokale gerechten bij restaurant Coco Plum.”

Meer dan zon, zee en strand
“Het komende jaar richten we ons op het volledige pakket dat Aruba te bieden heeft. Veel mensen denken nog steeds dat er op Aruba maar weinig te beleven valt. Dat we alleen zon, zee en strand te bieden hebben. Of ze beweren dat je heel Aruba in één dag wel kunt zien. Dat is naar mijn mening de verkeerde instelling en onjuist. Op vakantie moet je de tijd nemen om de bestemming te proeven en te beleven. En dat kan op Aruba! Met de combinatie van zon, zee en strand en de rijke cultuur, met name in Oranjestad. Maar ook het kleurrijke San Nicolas, de tweede grootste stad van Aruba, is de moeite waard. De straten worden hier gesierd door lokale kunst en streetart.”

Gastvrijheid
“Grootste trekpleister? Wat mij betreft is dat natuurlijk onze diversiteit en gastvrijheid. Het fascinerende is dat we 96 verschillende nationaliteiten hebben, op een stukje land van dertig bij tien kilometer. Peruaans, Colombiaans, mensen uit Afrikaanse landen: juist dat is zo bijzonder! Ga eropuit en meet the locals. Tot slot nog een laatste belangrijke tip: ga naar Aruba om te genieten. Schakel terug en laat het komen.”

De videotraining Aruba zelf maken? Klik hier en log in, of ga naar het platform van jouw keten.