Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Erik Verschoof, IsraŽl

"Bezoekers zijn verrast over hoe divers IsraŽl is"

 

Vorig jaar groeide het aantal Nederlandse bezoekers naar Israël met maar liefst dertig procent, een record voor de Nederlandse markt. Bijna 62.000 vakantiegangers kozen in 2017 voor Israël. En ook dit jaar hoor je Erik Verschoof, directeur van Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme niet klagen. “Tot mei reisden 38.000 Nederlanders naar Israël, opnieuw een mooie groei van 37%.”

Volgens Verschoof combineren veel reizigers een bezoek aan Tel Aviv en Jeruzalem met een dagje drijven in de Dode Zee en een rondreis door de noordelijke streek Galilea. “Natuurlijk is er sprake van religieuze groepen die Israël blijven bezoeken, ook hebben we een groot VFR-aantal (visiting friends and relatives), daar kunnen we ieder jaar weer op bouwen. Maar de groei wordt vooral behaald door het feit dat Israël zo goed bereikbaar is mede dankzij vluchten van Transavia (dagelijks vanaf Schiphol naar Tel Aviv, plus 3 x per week vanuit Eindhoven) en easyJet (5 vluchten vanaf Schiphol naar Tel Aviv).”

Transavia naar Eilat
“Zeer positief is dat Transavia nu besloten heeft om komende winter op Eilat te gaan vliegen, dat zal het aandeel van deze populaire strandbestemming natuurlijk verder boosten. Veel bezoekers zijn positief verrast over hoe modern en divers Israël is. Niet alleen de natuur, met zandstranden aan de Rode Zee, weelderige groene bergen in het noorden en woestijngebieden in het zuiden, is divers. De cultuur is uniek en aan outdoor-activiteiten geen gebrek: fietsen door de bergen in het noorden, van Jeruzalem naar de Dode Zee en ook avontuurlijke activiteiten door de Negev-woestijn compleet met overnachting in de woestijn worden steeds populairder.”