Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Frank Oostdam, ANVR

"Het ANVR-congres is een feest van ontdekken en inspiratie”

 

In de zomer-editie van Travelution blikt ANVR-directeur Frank Oostdam alvast vooruit op het ANVR-congres in de Portugese regio Centro de Portugal.

People, purpose, passion
"Eigenlijk had er bij ‘people, purpose, passion!, de 3 P’s, eigenlijk nog een vierde en vijfde P bij gemoeten, de P van Portugal en de P van plezier. Tijdens onze vorige congressen (3 jaar geleden ‘Need for Speed’, vervolgens op Curaçao ‘Sneller, hoger sterker’ en vorig jaar in Sevilla ‘Vernieuwen of verdwijnen’) gingen we nadrukkelijk in op onze snel veranderende omgeving. Tijdens dit congres in Portugal gaan we in op hoe je in die snel veranderende sector succesvol kunt zijn en vooral ook kunt blijven. people, purpose en passion zijn begrippen die daarbij een centrale plek innemen. Héél bewust zo gekozen, omdat deze begrippen -volgens mij- essentiële bestanddelen zijn voor een succesvolle toekomst."

"De gemeenschappelijke noemer bij deze drie “P’s” is “verbinding”. Hoe succesvol je als reisonderneming in de toekomst zal zijn, wordt meer en meer bepaald door de mate waarin jij er als bedrijf niet alleen in slaagt de juiste (ver)binding met consumenten en klanten te maken, en met producten en bestemmingen - maar óók met de medewerkers in je bedrijf (wordt alleen maar belangrijker). En daarmee ben je er nog niet. Ook de binding, verbinding van je bedrijf, organisatie met de omgeving waarin je opereert, je maatschappelijke verantwoordelijkheid, wat je als bedrijf terugdoet voor de samenleving, wat je impact is als bedrijf en daar authentiek en transparant in bent, wordt de komende jaren alleen maar belangrijker."

Programmaonderdelen
"Als je zo betrokken bent bij het congres en samen met het team intensief nadenkt over de inhoud en invulling, dan is het lastig om er één ding, één item uit te halen. Ik denk dat dat trouwens ook het “geheim” van het succes van het ANVR-Congres is trouwens. De combinatie van een ijzersterke inhoud met een mooie en interessante bestemming heeft de afgelopen jaren voor veel inspiratie bij deelnemers gezorgd en wij doen er dan ook alles aan om dat dit jaar weer te herhalen. Ik durf best de stelling aan dat er geen congres in Nederland is waar je tijdens een event zoveel topsprekers bij elkaar hebt. En daar ben ik hartstikke trots op trouwens."

De rol van Centro de Portugal
"De bestemming is zoals elk jaar héél belangrijk voor de sfeer en de beleving op ons congres, maar ook voor de bestemming zelf. Wij proberen samen met de autoriteiten ter plekke er elk jaar weer een feest van te maken. Een feest van “ontdekken” en “inspiratie”. Dat gaat dit jaar in Midden Portugal vast ook weer lukken. De regio (voor het eerst stellen wij niet een stad maar een hele regio centraal) is nog relatief onbekend en dat is eigenlijk heel jammer. Ik ken de regio zelf heel goed en ik verheug mij erop de deelnemers te laten zien dat er meer te zien en te beleven valt in Portugal dan het meer bekende Lissabon, Porto of de Algarve. Midden Portugal is een prachtig gebied met hele oude stadjes, prachtige landschappen, geweldige kleinschalige hotels. En, omdat het nog niet zo druk bezocht is, doet het weldadig rustig en authentiek aan. Volgens mij, maar ik ben niet de expert - dat zijn de 250 deelnemers natuurlijk wel-, een prachtige fly/drive-bestemming. Dus ik verwacht dat -als wij erin slagen onze deelnemers te laten zien welke potentie de regio heeft- zij geïnspireerd terugkomen wat er dan toe leidt dat ook meer Nederlandse vakantiegangers een keer zullen kiezen om naar Midden Portugal op vakantie te gaan."