Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Inge Lankes, Cyprus Tourism Organisation Benelux

"Cyprus is een bestemming voor alle seizoenen"

 

Het zonnige Cyprus beleeft goede tijden. Steeds meer Nederlanders weten het eiland in de Middellandse Zee te vinden. Inge Lankes van de Cyprus Tourism Organisation Benelux weidt uit over de potentie van Cyprus als jaarrondbestemming en deelt haar persoonlijke tips voor een bezoek aan het eiland.  

Hoe gaat het met het toerisme naar Cyprus vanuit Nederland?
“Het gaat goed met de bezoekersaantallen naar Cyprus! Vorig jaar zijn we geëindigd met een kleine 40.000 en dat was een plus van 25% ten opzichte van 2016. Momenteel staan we +11% ten opzichte van 2017 en wij verwachten dat deze positieve trend zich voortzet.

Wat onderscheidt Cyprus van andere zonbestemmingen in Europa?
“Cyprus is de meest zonzekere bestemming van Europa met een gemiddelde van 340 dagen zon per jaar. Ook biedt het een enorme verscheidenheid aan mogelijkheden, van bergen naar de kust, van authentiek naar modern, van actief naar totale rust.  Kortom; vele indrukken op een klein oppervlak!”

Is Cyprus in de winter ook de moeite waard?
“Jazeker, Cyprus is een bestemming voor alle seizoenen. De temperaturen in de wintermaanden zijn erg aangenaam met een gemiddelde van 24 graden in november, 20 in december, 17 in januari/februari en 20/22 in maart. Ideaal weer dus voor zowel cultuur-, natuur als zonliefhebbers! De komende tijd willen wij ook ons meer focussen op het voor-, naseizoen en de winter aangezien daar nog voldoende groeipotentie is.”

Hoe staat het met de bereikbaarheid van Cyprus in de winter?
“Transavia biedt deze winter drie vluchten per week aan vanuit Amsterdam naar Larnaka. Ook in de rustigere maanden januari en februari blijven er twee vluchten per week. Dit is een enorme verbetering ten opzichte van de afgelopen winterseizoenen, het biedt tevens meer flexibiliteit en hier zijn wij erg blij.”

Wat is jouw persoonlijke tip voor een verblijf in Cyprus?
“Een verblijf op Cyprus is voor mij niet compleet zonder een bezoek aan het Troodosgebergte. Begin je dag met een Cypriotische koffie op een gezellig dorpsplein, maak daarna een mooie wandeling (bijvoorbeeld de Caledonia trail of Artemis), geniet van een late lunch in een authentiek bergdorp, bezoek een Byzantijnse kerk (er staan er 10 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en het zijn stuk voor stuk pareltjes) en eindig met een wijnproeverij in één van de vele wijndorpen op de zuidelijke hellingen van het gebergte. Enjoy!”