Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Jacqueline van den Broek, Zuid-Afrika

"Vooral repeaters gaan bij een tweede bezoek aan Zuid-Afrika naar KwaZulu-Natal"

 

De provincie KwaZulu-Natal is één van de meest diverse provincies van Zuid-Afrika. Of je nu voor een safari, het strand, het spotten van walvissen, een wandelvakantie of cultuur naar Zuid-Afrika reist, KwaZulu-Natal heeft het allemaal. Jacqueline van den Broek van South African Tourism kan KwaZulu-Natal bij eenieder aanbevelen en vertelt over de laatste nieuwtjes.

“Van de Nederlandse reizigers naar Zuid-Afrika brengt circa 17 procent een bezoek aan KwaZulu-Natal. Dat is veel minder dan de aantallen naar bijvoorbeeld de Western Cape (met highlights Kaapstad en de Garden Route) of Mpumalanga (met het populaire Krugerpark), maar we constateren nu al enige jaren een opvallende stijging. We zien vooral dat repeaters bij een tweede bezoek aan Zuid-Afrika richting KwaZulu-Natal gaan. En aangezien het aantal mensen dat terugkeert naar Zuid-Afrika heel groot is, is dat goed nieuws.”

Veelzijdig
“KwaZulu-Natal is misschien wel de veelzijdigste provincie van Zuid-Afrika. Zowel Drakensbergen (met de hoogste bergen van Zuid-Afrika) als de iSimangaliso Wetlands zijn UNESCO werelderfgoed. Durban is een zeer dynamische stad, met een interessante geschiedenis en Indiase roots. Tevens zijn er talloze bijzondere safarimogelijkheden, zoals in het Hluhluwe-Imfolozipark. Een groot bijkomend voordeel van KwaZulu-Natal is het warme klimaat en aangename zeewater. Dat maakt het de ideale jaarrondbestemming. In andere Zuid-Afrikaanse provincies kan het in de winter (juli/augustus) koud en nat zijn.”

Lokaal toerisme
“Wat ik mooi vind, zijn de verschillende initiatieven die het lokaal toerisme in KwaZulu-Natal stimuleren. Een goed initiatief is WOWZulu, een bedrijfje dat een verzameling van lokale producten en activiteiten door de hele provincie aanbiedt. Zoals een bezoek aan het stembureau waar Nelson Mandela zijn eerste stem uitbracht, lokale ateliers en cafeetjes in townships van Durban. Echte hidden gems die voor toeristen of tour operators anders heel moeilijk te vinden zijn. In Durban zijn meer leuke initiatieven, zoals stadswandelingen waarbij je lokale markten bezoekt, wat ook in Johannesburg erg hip is tegenwoordig.”

Persoonlijke tip
“Ik ben zelf pas nog in KwaZulu-Natal geweest. Twee dingen die ik kan aanbevelen: een ballonvaart en een helikoptervlucht boven Drakensbergen. Voor een helikoptervlucht betaal je maar 48 euro! Maar ook een wandeling door Drakensbergen is echt een must-do. Daarbij zou ik iedere reisagent op het hart willen drukken om family-owned accommodaties aan te bevelen. Accommodaties waar geen groot bedrijf of keten achter zit, maar die persoonlijk worden gerund door een lokale eigenaar. Het is zo uniek als je lekker met de eigenaar kunt braaien.”

Meer lezen over KwaZulu-Natal? Lees hier de uitgebreide Exclusive online!