Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Jennie Lena, zangeres

"Ik houd van de eenvoud en romantiek van back to basic."

 

Jennie Lena heeft mooie herinneringen aan haar jeugdvakanties: in een groene Lada met vouwcaravan ging ze met haar ouders naar de camping in Bakkum. Inmiddels vliegt ze de hele wereld over om op te treden, ondanks haar vliegangst. 

In een groene Lada
“Alleen maar op het strand liggen is niks voor mij, ik word toch niet bruin. Dus ik wil dat er meerdere elementen in mijn vakantie zitten: relaxen, avontuur en cultuur snuiven. Dat kan tijdens een luxevakantie maar hetzelfde geldt voor een kampeertrip. Ik houd erg van ’s ochtends lekker douchen en een ontbijt dat klaarstaat, maar als kind gingen we vroeger vaak kamperen. Met het gezin reden we dan in een gifgroene Lada en een vouwcaravan naar de camping in Breda of Bakkum. Maximaal zeventig kilometer per uur dus je begrijpt: er werd voortdurend naar ons getoeterd. We vertrokken ook altijd te laat van huis, waardoor we in het donker de tent moesten opzetten.”

Eerste vakantie in het buitenland
“Toch heb ik goede herinneringen aan deze vakanties, ik houd van de eenvoud en romantiek die back to basic met zich meebrengt. Ik werd ook voor het eerste verliefd op de camping, toen ik samen met mijn beste vriendinnetje aan het kamperen was. Toen ik zes jaar was vertrokken we het eerst naar het buitenland. Mijn ouders dachten dat het een goed idee was om met diezelfde groene Lada naar Italië te rijden. We waren nog niet bij de grens of ik was al aan het brullen. Ik was misselijk en wilde naar huis. Tot de eindbestemming heb ik op de achterbank zitten huilen.”

Werk gerelateerd
“Mijn huidige tripjes naar het buitenland zijn meestal werk gerelateerd. Ook mijn laatste reis was een soort werkvakantie. Ik heb een Europese tour gedaan door tien landen in twee weken. Het was hard werken, maar voelde toch als een soort vakantie want ik heb veel plekken kunnen bezichtigen.” 

“Vorig jaar heb ik ook een tour gedaan in New York en veel tijd in Los Angeles doorgebracht om mijn album op te nemen, dat dit jaar uitkomt. Los Angeles is echt geweldig, het is voor mij de beste stad in de wereld.”

“De mooiste reis die ik ooit hebt meegemaakt? Dat was mijn reis naar Bali in 2011, ondanks dat het noodlot op den duur toesloeg. De eerste vier dagen heb ik veel rondgereisd en van de natuur genoten, maar toen kreeg ik een darmparasiet te pakken. Daarna heb ik de meeste tijd in het ziekenhuis doorgebracht. Ziek worden in een ver land is echt een hel, wat dat betreft kun je beter gaan fietsen op de Veluwe. Ondanks de pech op Bali wil ik heel graag nog eens naar Azië. Japan staat hoog op mijn bucketlist. Niet in de laatste plaats om een keer op te treden in de Blue Note Club maar zeker ook om er van de cultuur en architectuur te genieten, die spreken me heel erg aan. En dan staat mountainbiken in San Francisco of Canada nog op mijn lijstje. De natuur daar is werkelijk prachtig dus daar wil ik graag nog een keer naartoe.”

New York
“Als artiest wil ik beslist nog eens terug naar New York. Ik zou dolgraag eens optreden in de Carnegie Hall, zo’n sfeervolle plek, echt een bucketlistzaal. Het publiek verschilt altijd erg per zaal. Ook in Nederland zijn er  grote verschillen. Je kunt niet echt spreken van een algemeen Nederlands publiek, dus dat werkt in het buitenland hetzelfde. Natuurlijk doe ik het buitenland veel inspiratie op. Maar het is nu ook weer niet zo dat ik per se het land uit moet om nieuwe nummer te kunnen schrijven. Inspiratie krijg ik overal. Ik hoef maar akkoorden te horen en ik raak geïnspireerd, of dat nou in Schubbekutteveen is, of op het puntje van de Himalaya.”

Vliegangst
“Wat vervelend is: ik heb vliegangst. Mijn grootste angst is om neer te storten ergens in zee en dat niemand me ooit meer terug zal vinden. Maar ik zet me eroverheen. Liever twaalf uur in doodsangst dan drie weken kotsmisselijk op een boot. Die tijd heb ik simpelweg niet. Dit jaar heb ik dus gewoon weer optredens gepland in Amerika en wellicht komt er nog een Europese tour. En hoewel ik niet heel veel privé reis, wil ik deze winter nog graag naar een zonnige bestemming, samen met mijn dochtertje.”