Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Kristiina Talisainen, Estonian Tourist Board

"Tallinn is echt een aanrader voor een citytrip"

 

Estland, de meest noordelijke van de Baltische staten, is voor veel Nederlanders nog een onbekende bestemming. Daar wil de Estonian Tourist Board nu verandering in brengen. Kristiina Talisainen, Development Projects Manager van de Estonian Tourist Board, was aanwezig bij de AVIAREPS roadshow in Utrecht om de Nederlandse reiswereld kennis te laten maken met Estland. In gesprek met Travelution vertelt ze over enkele highlights van het land.

Kristiina: “Het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat naar Estland is nu marginaal. De belangrijkste markten voor Estland zijn Duitsland, Finland en Rusland. Maar we proberen nu onze voet tussen de deur te krijgen in Nederland, want Estland heeft zoveel te bieden! De hoofdstad Tallinn is bijvoorbeeld echt een aanrader voor een citytrip. De historische binnenstad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daar omheen bevinden zich een aantal voormalige sovjet-districten, die tegenwoordig helemaal hip zijn. Het nachtleven hier is heel levendig. Bovendien ben je vanaf Tallinn in een mum van tijd in de mooie natuur van Estland. Zo kun je op een nog geen uur buiten de stad een excursie doen om beren te spotten. Hierbij slaap je een nacht een hut vlakbij de plek waar beren hun eten zoeken. Vroeg in de ochtend zie je de beren van heel dichtbij. Een beetje eng, maar een onvergetelijke ervaring!”

“Cultureel is Kihnu, ook wel Women’s Island, heel interessant. Het eiland wordt overwegend gerund door vrouwen, omdat de mannen veelal op zee zitten om te vissen. De vrouwen leven samen in een sterke community. Ze dragen traditionele klederdracht maar rijden wel op stoere motoren met zijspan. Aan de manier waarop ze hun schort dragen kun je zien of ze getrouwd of vrijgezel zijn, een soort real-life Facebook relatiestatus! Estland heeft trouwens nog veel meer eilanden, zo’n 2000 in totaal. De meeste zijn makkelijk te bereiken en hebben een heel ander landschap dan het vasteland. Hiermee onderscheiden we onszelf van de andere Baltische staten. Letland heeft bijvoorbeeld helemaal geen eilanden.”