Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Deel  

Laurien Verstraten, presentatrice

"Er is behoefte aan een informatief platform over reizen"

 

Presentatrice Laurien Verstraten is vanaf dit voorjaar het gezicht van Reiswereld.tv, het online videokanaal van de ANVR. De eerste afleveringen zijn inmiddels te bekijken op het Youtube-kanaal van de ANVR. Laurien vertelt over het platform en haar persoonlijke reiservaringen.

Journalistiek platform
“De ANVR, journalist Jaap Stalenburg en ik zijn een tijdje geleden met elkaar in gesprek geraakt over een nieuw videokanaal. We merkten dat er behoefte is aan een informatief platform dat gaat over reizen. Er zijn natuurlijk reisprogramma’s als 3 op Reis, maar daarin komen vaak alleen de bestemmingen aan bod. Daarom willen we graag een nieuw programma bieden over alles wat er komt kijken bij reizen. Om in deze behoefte te voorzien zijn we bezig met een overkoepelend, journalistiek platform. Op dit moment werken we aan twee pilotafleveringen, wat hopelijk de eerste van een lange reeks worden. De pilots worden in januari gedraaid en zullen waarschijnlijk in het voorjaar van 2020 online te zien zijn.” 

“Qua vorm zit Reiswereld.tv tussen het NOS journaal en De Wereld Draait Door. We willen niet alleen mooie plaatjes laten zien, maar ook discussies voeren en dingen aan de kaak stellen. Er schuiven waarschijnlijk één of twee gasten aan per aflevering. Dat kunnen personen uit de reiswereld zijn, zoals Frank Oostdam of directeuren van grote reisbedrijven, maar ook bijvoorbeeld politici. Onderwerpen waar we het over willen hebben variëren van het faillissement van Thomas Cook, calamiteiten en hotspots in het Midden-Oosten tot het Formule 1 seizoen in Zandvoort, de klimaatdiscussie, Lelystad Airport en populaire bestemmingen. We gaan ook werken met reporters ter plaatse, zodat we direct verslag kunnen doen en snel kunnen inspringen op actuele gebeurtenissen in de reiswereld.” 

“Twee jaar geleden ben ik met mijn familie naar Thailand geweest. Dat was heerlijk, vooral omdat ik denk ik nog meer van Thais eten houd dan van de Italiaanse keuken. Ik kan oprecht iedere dag Thais eten. Verder houd ik ervan om op vakantie dingen te zien, maar ben niet iemand die uren in de rij gaat staan voor een museum. Dan ga ik liever een beetje rondlopen en om me heen kijken. En er moet ook zeker gerelaxt worden op vakantie. Al kan ik niet zo goed de hele dag op het strand liggen. Ik vul mijn dag liever met wat rondkuieren, een dorpje bezoeken en ergens een hapje eten: heel relaxt, maar wel bezig. New York vind ik een fantastische stad. Ik heb erg goede herinneringen aan een roadtrip met mijn zus langs de oostkust van de VS. Samen gingen we op bezoek bij ons andere zusje, die met een hockeybeurs studeerde in North-Carolina. We zijn naar New York gevlogen, hebben een auto gehuurd en zijn via de oostkust naar haar toe gereden. Daar hebben we onder andere een American Football-wedstrijd bezocht. Vervolgens gingen we terug naar New York om een paar dagen te feesten.”

Eerste verre reis
“Mijn eerste verre reis van mijn leven was ook naar Amerika, toen ik zeven jaar oud was. Ik ben toen samen met mijn moeder naar Cherokee, Ohio gereisd. Ik ben de oudste van het gezin en was de enige die met mijn moeder meeging. Mijn moeder heeft hier op school gezeten en haar highschool hield een reünie. Ook gingen we langs bij haar oude gastgezin en vrienden. Ik kan me die reis nog goed herinneren. Wat mij het meest opviel was dat de tuinen in Amerika allemaal in elkaar overliepen. In Nederland worden alle tuinen van elkaar gescheiden door een hek of een schutting. Ik herinner me ook nog dat we op zo’n banaan achter een speedboot hebben gehangen. En ze maakten er heel veel popcorn, dat had ik thuis nog nooit gedaan. Het zijn natuurlijk heel andere dingen die me opvielen dan als ik die reis nu zou maken, maar die dingen hebben toen op mij als zevenjarig meisje het meest indruk gemaakt.” 

“In het voorjaar staat de volgende trip naar New York op de planning, voor de diploma-uitreiking van mijn zusje. Mijn vriend is er nog nooit geweest, dus ik kijk er erg naar uit. Verder zou ik erg graag nog een keer naar Zuid-Afrika op reis willen. Ik heb daar veel mooie verhalen over gehoord en ik ben nog nooit in Afrika geweest. De natuur, stranden en de wijngebieden lijken me prachtig. Het liefst zou ik volgend jaar al gaan!”