Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Lieke van der Steen, HolidayTaxis

“We zitten praktisch over de hele wereld”

 

HolidayTaxis biedt transferopties aan in meer dan 21.000 bestemmingen in meer dan 130 landen ter wereld. Van budgetshuttles tot limousines en watertaxi’s. Lieke van der Steen, Business Development Manager Benelux, geeft de laatste updates.

Jullie product wordt veel ingeboekt door reisagenten. Is iedere reisagent in Nederland bekend met jullie product?

“We werken samen met de grootste ketens, zoals de D-rt Groep, The Travel Club, Travel Counsellors en meer. Hierdoor zijn we bij de meeste reisagenten een bekende speler. De vraag naar transfers neemt bij ons eigenlijk alleen maar toe en de vragen worden ook steeds creatiever. Wij bieden transfers van budgetshuttles tot limousines en watertaxi’s dus het aanbod is vrij breed. Laatst hebben we bijvoorbeeld een aanvraag gekregen voor een roze limousine met champagne. Dat kan allemaal geregeld worden. Vooral via ZRA’s leveren we veel maatwerk.”

“We hebben altijd een b2b-focus gehad. Bij de consument zijn we niet zo bekend. We proberen zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. Op transfers zitten meestal lage marges voor de reisagent en daarom bieden wij binnen de Benelux altijd 15% commissie op onze producten. Vooral omdat de commissies op pakketreizen steeds verder teruglopen, is dit erg interessant voor reisagenten.”

Hebben jullie recentelijk nieuwe bestemmingen of producten opgenomen in jullie aanbod?

“We komen momenteel vooral met een verbreding van het aanbod, omdat we eigenlijk al praktisch over de hele wereld zitten. Nieuw is de optie om een privéchauffeur te boeken, een optie die vooral interessant is voor businessreizigers. Ook bieden we steeds meer transfers in combinatie met een citytour. Dit is bijvoorbeeld leuk voor cruisereizigers die vroeg in de ochtend in een stad zoals New York aankomen met hun koffers en pas laat in de avond naar huis vliegen. Deze reizigers worden dan opgehaald, de bagage gaat achterin en zij genieten nog zonder zorgen van citytour New York. Bovendien verzorgen we ook steeds vaker transfers tussen accommodaties en dagexcursies. Deze worden al met regelmaat geboekt bij aanvragen op maat en zijn nog niet online te boeken, maar dit willen we wel gaan realiseren.”

“Tevens rijden we meer elektrisch. De transfers worden steeds vaker met Tesla’s of andere elektronische auto’s uitgevoerd. In Nederland is de vraag daarnaar nog niet heel groot, maar in andere markten zien we een sterke toename. We verwachten dat dit in de toekomst ook in Nederland gaat toenemen.”

Wat zijn de voordelen van een transfer boeken bij HolidayTaxis?

"De drie grootste voordelen voor de consument die wij aan reisagenten meegeven, zijn:

  • Ontzorgen: het niet meer in de stress hoeven zitten bij het zoeken naar een taxi op de luchthaven of in lange wachtrijen moeten staan terwijl je moe bent van de vlucht. Met HolidayTaxis staat er iemand op de luchthaven de reiziger op te wachten met een naambordje.
  • Snelheid: onze klanten zijn met een privétransfer veel sneller op hun eindbestemming dan als ze een gedeelde shuttle zouden nemen. Als de rest van de vlucht aankomt in het hotel, liggen jouw kinderen al lang en breed in het zwembad.
  • Veiligheid: reizigers zijn steeds meer waarde gaan hechten aan veiligheid. Wij werken met betrouwbare partners en garanderen de kwaliteit van de transfer. Bovendien heb je vooraf betaald dus hoef je je geen zorgen te maken dat je wordt afgezet door de taxichauffeur. Weet je ook zeker dat de chauffeur geen extra rondje rijdt, voor je bij je hotel bent.”

Welke nieuwe ontwikkelingen zitten er nog in de pijpleiding?

“We onderzoeken op dit moment de mogelijkheid voor transfers van thuis naar de luchthaven. Momenteel zijn we daar vooral in Engeland mee bezig, maar we willen dit uiteindelijk ook op de Nederlandse markt gaan uitproberen. Daar willen we dan wel een goed businessmodel voor de reisagent aan koppelen. Er zijn momenteel al andere aanbieders die dit goed doen. Als het werkt, willen we hier in groeien. Daarbij zijn we zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van een nieuwe agentenwebsite. Die wordt als het goed is spoedig gelanceerd. Houd HolidayTaxis dus in de gaten!”