Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Linda Morais, Air Mauritius

"Schiphol wordt tweede Europese hub voor Air Mauritius"

 

Air Mauritius heeft sinds enkele maanden een nieuwe directe verbinding tussen Amsterdam en Mauritius. Linda Morais, sales executive and passenger relations bij Air Mauritius, vertelt hoe het gaat met de vlucht en de laatste ontwikkelingen bij Air Mauritius. 

Sinds eind maart vliegt Air Mauritius direct van en naar Amsterdam. Hoe gaat het tot nu toe met deze verbinding? 
"Schiphol is een zeer belangrijk knooppunt in Europa en onze samenwerking met KLM biedt tal van mogelijkheden om verschillende Europese markten aan te boren, zoals de Scandinavische landen. Op dit moment bestaat ongeveer 75% van het verkeer via Amsterdam uit transferpassagiers. De gemiddelde bezettingsgraad voor de eerste drie maanden zit op ​​70%, maar we blijven de komende maanden optimistisch."

In de piekmaanden – juli en augustus – vliegen jullie een derde keer per week. Bestaat er een kans dat het aantal vluchten daarna op drie blijft?
"De extra vlucht in de maanden juli en augustus is om tegemoet te komen aan de piekvraag vanuit Nederland. We verwachten zeker dat de capaciteit zal toenemen in een nabije toekomst naarmate de markt zich ontwikkelt."

Waarom heeft Air Mauritius van alle grote luchthavens in Europa juist voor Amsterdam gekozen?
"De totstandbrenging van de directe route naar Amsterdam is onderdeel van het plan om een tweede belangrijke hub in Europa te creëren. De luchthaven Schiphol, de thuishaven van onze partner KLM, geeft ons toegang tot meer dan 50 codesharebestemmingen in Europa, en wij verwachten dat Amsterdam zich als een belangrijke hub in ons routenetwerk zal ontwikkelen, niet alleen voor de thuismarkt maar zeker ook voor passagiers uit Scandinavië en Oost-Europa. Kiezen voor Schiphol biedt tevens het voordeel dat er, met Air France, een makkelijke verbinding bestaat met Parijs Charles de Gaulle. Dit vergroot de mogelijkheid om van en naar Mauritius te vliegen via een “dual hub concept”."

Hoe belangrijk is de Nederlandse markt voor het toerisme in Mauritius?
"Wij Nederlanders zijn een behoorlijk reislustig volkje. We reizen de hele wereld over, het hele jaar door. De Nederlandse economie blijft op stoom. Men is kooplustig en ook het aantal reisbewegingen stijgt hiermee. We zien ook het aantal Nederlandse toeristen naar Mauritius aanzienlijk groeien. Een totaal van 13.269 toeristen bezocht Mauritius in 2017, dat is +31.6% dan het jaar ervoor en de periode januari-mei 2018 noteert 5.604 toeristen, +40.3% t.o.v. afgelopen jaar dezelfde periode. Nederland is één van de sterkste stijgers op dit moment, dankzij de rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en Mauritius. En niet te vergeten, de geschiedenis van Mauritius met Nederland is meer dan vier eeuwen oud. Mauritius is vernoemd naar Stadhouder Maurits van Nassau, tijdens de Nederlandse nederzetting in 1598. Veel van onze belangrijkste routes zijn gebouwd op de sterke historische banden die we delen met de landen waar we actief zijn."

Hoe kunnen reisagenten hun kennis over Air Mauritius en Mauritius vergroten?
"Als nieuwe luchtvaartmaatschappij in Nederland realiseren we ons dat reisagenten veel vragen zullen hebben over ons product en onze diensten. Door de e-learning over Air Mauritius van ETravelTrainig te volgen kunnen reisagenten hun kennis over onze luchtvaartmaatschappij updaten en door ook de bestemmingstraining Mauritius te voltooien, zullen ze tevens leren dat het eiland Mauritius meer is dan alleen een strandbestemming. Het paradijselijke eiland Mauritius, gelegen in de Indische Oceaan, heeft het gehele jaar een aangenaam klimaat, beschikt over een indrukwekkend natuurschoon en een gevarieerde cultuur en is daarom de perfecte vakantiebestemming met een ruim aanbod voor iedereen, voor huwelijksreizigers tot gezinnen, van low budget tot 5-sterrenluxe."

Waar kunnen reisagenten komende tijd persoonlijk met jullie kennismaken?
"We zijn van plan om deel te nemen aan de Vakantiebeurs in januari 2019 in Utrecht en we hopen opnieuw aanwezig te kunnen zijn tijdens de PASRA Airline Roadshows in maart en april. Daarnaast zullen we vast ook participeren aan een aantal touroperatorworkshops. Ook staan er wel wat studiereizen in de planning. We zullen de reisprofessionals op de hoogte houden via onze eigen communicatiekanalen of via trade mediapartners."

Maak kans op tickets naar Mauritius!
Wil jij je kennis over Air Mauritius en Mauritius vergroten en vervolgens het eiland zelf ontdekken? Maak dan zowel de e-learning Air Mauritius als de bestemmingstraining Mauritius bij ETravelTraining en meld je hier aan om kans te maken op 2x retourtickets naar Mauritius!