Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Deel  

María Ángeles Martínez, Spaans Verkeersbureau

"Ik wil aan Nederland laten zien hoeveel Spanje te bieden heeft"

 

In september is María Ángeles Martínez in Den Haag begonnen als nieuwe directeur van het Spaans Verkeersbureau. Travelution vroeg haar naar haar eerste indruk en haar plannen voor de komende jaren.

U bent net begonnen als nieuwe directeur van het Spaanse Bureau voor Toerisme in Den Haag. Welkom in Nederland! Hoe bevalt het tot nu toe?

“Heel goed! Ik hou van Nederland en de term "gezellig"! Ik bezocht zeventien jaar geleden Den Haag en werd direct verliefd op de speciale sfeer en het strand van Scheveningen. Ik kom zelf uit Madrid, een grote, drukke stad, dus de overgang naar een stad met een kust en trams is geweldig. Ik ervaar er sterk dat duurzaamheid een belangrijk rol speelt in de ontwikkeling van deze stad, waar de zee, het bos en het stedelijke landschap perfect met elkaar verweven zijn.”

Wat zijn uw persoonlijke doelen als directeur van het Spaanse Bureau voor Toerisme?

“Veel Nederlandse toeristen komen naar Spanje voor de prachtige stranden en de zon, maar mijn land heeft veel te bieden voor kosmopolieten, mensen die op zoek zijn naar unieke en authentieke ervaringen. Vooral de centrale en noordelijke regio’s bieden unieke culturele en gastronomische hoogtepunten. Spanje staat op de derde plaats van de World Heritage List, met 15 Werelderfgoedsteden. De bevordering van duurzaam toerisme in zowel natuurlijke landschappen als in steden en dorpen met een oud karakter, waar genieten van wijn en eten een belangrijk onderdeel is van onze levensstijl, is een belangrijk doel voor mij. Daarbij zou ik graag de kwaliteit van het netwerk van hogesnelheidstreinen in Spanje meer bekendheid geven in Nederland. Deze treinen zijn een heel comfortabele en duurzame manier om tussen het noorden en zuiden van Spanje te reizen. Tot slot zou ik oudere toeristen graag de vele mogelijkheden laten zien die Spanje het hele jaar door te bieden heeft.”

Met welke plannen willen jullie deze doelen bereiken?

“We gaan actief de diversiteit en de warmte van de mensen laten zien door zowel de traditionele als de avant-gardistische bestemmingen te promoten. Zo hopen we reizigers aan te trekken die zich bewust zijn van het belang van duurzaam toerisme en die onze manier van leven waarderen en zien wat Spanje uniek maakt. We willen uiteindelijk dat ze onze fans worden. Om dit te bereiken blijven we nauw samenwerken met reisagenten en media om de culturele en natuurlijke schatten die Spanje te bieden heeft onder de aandacht te brengen. Daarbij blijven we acties en evenementen doen met consumenten, zoals de populaire Wereld Paelladag."

“Er komen de komende jaren een aantal mooie evenementen aan voor Spanje. Op 14 augustus 2020 start de Vuelta in Utrecht: een grote kans voor ons om delen van Spanje onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. Daarbij zijn we ons aan het opmaken voor de promotie van de Sint Jacobsroute naar Santiago de Compostella in het jaar 2021. In 2021 vindt het ‘Xacobeo’ plaats, het jaar waarop de naamdag van apostel Jakobus op een zondag valt. Dit is een bijzonder en feestelijk jaar voor de stad en pelgrims die de tocht naar Santiago de Compostella maken.”

Welke typisch Spaanse ervaringen moeten Nederlanders zeker op hun to do list zetten?

“Oh, er zijn er zoveel om uit te kiezen! Laat me drie bijzondere tips uitlichten: proef cecina (rundvleesham) met brood na een wandeling van meer dan 10 kilometer in de bergen van Ruta del Cares in León. Geniet van het uitzicht over de oude stad Toledo vanaf de terrassen van de Parador de Toledo bij zonsondergang. En strijk voor een onvergetelijk diner met vrienden neer in een van de vele nieuwe skybars in onlangs geopende hotels in Madrid, bijvoorbeeld rond het Plaza de España. Memorabele ervaringen gegarandeerd!”

Exclusive Spaanse routes
Meer weten over de Sint Jacobsroute en andere mooie routes in Spanje? Bij het aanstaande novembernummer van Travelution zit een Exclusive Spaanse routes, met uitgebreide aandacht voor de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, gastronomische routes, culturele routes, wijnroutes en fietsroutes. Mis hem niet!