Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Martina Kerk, Algarve Portugal

"We verwelkomen natuurlijk graag nog meer Nederlandse bezoekers"

 

De Algarve is een geliefde en bekende strandbestemming. Toch zijn er volgens Martina Kerk, Senior Sun & Sea Product Manager van het Algarve Toerisme Bureau altijd nieuwe dingen te ontdekken en blijft het Algarve Toerisme Bureau zich ontwikkelen om zoveel mogelijk bezoekers te trekken.

“De Algarve is van oudsher een populaire bestemming voor de Nederlandse markt. De afgelopen jaren ging het voorspoedig met de bezoekersaantallen. Maar sinds vorig jaar zijn grote concurrenten als Turkije en Egypte weer sterk terug aan het komen, dus het is belangrijk dat we de Algarve blijven promoten onder de Nederlanders. We hebben zeker niets te klagen, maar we verwelkomen natuurlijk graag nog meer Nederlandse bezoekers!”

Prijswinnaars
“Uniek aan de Algarve is dat we zowel een westelijke als een zuidelijke kuststrook hebben. We hebben fantastische rotsformaties langs de kust, gecombineerd met fijn, wit zand. Er zijn veel stranden waar je uit kunt kiezen, die allemaal heel gemakkelijk bereikbaar zijn met de auto. Het is niet voor niets dat onze stranden zo vaak in de prijzen vallen. Zo is Carvoeiro Beach afgelopen jaar door European Best Destinations uitgeroepen tot één van de mooiste stranden van Europa.”

“Ik kan bezoekers aan de Algarve aanraden om vooral eens één van de vuurtorens in de Algarve te bezoeken en te beklimmen. Vanuit de torens heb je prachtig uitzicht over de stranden en bovenin ervaar je unieke rust en kalmte. Op woensdagmiddagen zijn de vuurtorens open voor publiek. Ook een aanrader: proef een Medronho (speciaal ‘vuurwater’ uit de Algarve) bij de koffie.”

Fotoverkiezing Algarve
“Later dit jaar gaat er een nieuwe fotoverkiezing Algarve van start bij Travelution. Uiteraard hopen we dat er zoveel mogelijk reisagenten aan mee zullen doen. Deelnemers maken kans op een mooie fotoreis naar de Algarve!”

Lees het gehele interview en een uitgebreid destination report Algarve in het aankomende januarinummer van Travelution. Nu al meer weten? Maak dan de e-learning Algarve zon & stranden en/of Algarve actief & natuur bij ETravelTraining en maak kans op een studiereis naar de Algarve.