Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Deel  

Martina Kerk, Algarve Portugal

"Met milde temperaturen is de Algarve ook een fijne winterbestemming"

 

Voor de finale van de fotoverkiezing reisden de finalisten naar de Algarve om daar de regio vast te kunnen leggen. Martina Kerk, productmanager van het Algarve Toerisme Bureau, was nauw betrokken bij de fotoreis die de twee finalisten maakten. Ze is blij met het resultaat en de sterke promotie voor haar regio.

“De Algarve is van oudsher een populaire bestemming voor de Nederlandse markt. De afgelopen jaren ging het voorspoedig met de bezoekersaantallen. Maar sinds vorig jaar zijn grote concurrenten als Turkije en Egypte weer sterk terug, dus het is belangrijk dat we de Algarve blijven promoten onder de Nederlanders. We hebben zeker niets te klagen, maar we verwelkomen natuurlijk altijd graag nog meer Nederlandse bezoekers!”

Prijzen
“Uniek aan de Algarve is dat we zowel een westelijke als een zuidelijke kuststrook hebben. We hebben fantastische rotsformaties langs de kust, gecombineerd met fijn zand. Er zijn veel stranden waar je uit kunt kiezen, die allemaal heel gemakkelijk bereikbaar zijn met de auto. Het is niet voor niets dat onze stranden zo vaak in de prijzen vallen. Zo is Carvoeiro Beach vorig jaar door European Best Destinations uitgeroepen tot één van de mooiste stranden van Europa. Uiteraard heeft de Algarve meer te bieden dan alleen de stranden. De natuur en landschappen in het binnenland zijn absoluut prachtig en heel geschikt voor een actieve vakantie. En met milde temperaturen en veel zonneschijn is de Algarve ook een fijne winterbestemming. Zeker voor Nederlanders die graag de koude winter van thuis ontvluchten. Tijdens de winter zijn er volop outdooractiviteiten mogelijk maar vergeet ook zeker de cultuur, gastronomie en de golf- en wellnessmogelijkheden van de Algarve niet. Kortom, de Algarve is een zeer veelzijdige regio.”

Fietsen en wandelen
“Dit jaar hebben we een sterke focus op fietsen en wandelen in de Algarve, zeker omdat dat activiteiten zijn die bij de Nederlanders passen. Het is een thema dat we de komende jaren verder zullen ontwikkelen en waar we zeker in Nederland veel aandacht aan gaan besteden. Ik kan bezoekers aan de Algarve ook aanraden om vooral eens een van de vuurtorens in de Algarve te bezoeken en te beklimmen. Vanuit de torens heb je prachtig uitzicht over de stranden en bovenin ervaar je een unieke rust en kalmte. Op woensdagmiddagen zijn de vuurtorens open voor publiek. Nog een aanrader: proef zeker eens een Medronho bij de koffie. Het speciale ‘vuurwater’ uit de Algarve is vergelijkbaar met een jonge borrel maar dan nog veel krachtiger. Of doe een foodtour in een van onze authentieke, charmante dorpen.” 

Fotoverkiezing Algarve
In juni van dit jaar ging de fotoverkiezing Algarve van start. Na een voorselectie reisden uiteindelijk twee finalisten voor vijf dagen naar de Algarve waar zij tijdens een druk programma zoveel mogelijk foto’s en aansprekend beeldmateriaal konden maken. Het resultaat is verbluffend. Beide dames leverden een prachtige serie foto’s af waaruit na lang beraad de tien foto’s werden geselecteerd die in deze Exclusive worden gepresenteerd. “Doe mee en laat ons weten wat jouw favoriete Algarve-foto is. De lezerstemmen bepalen mee wat de winnende foto is. We reiken de hoofdprijs, een gloednieuwe digitale camera, op de Vakantiebeurs in Utrecht aan de winnaar uit,” zegt Martina Kerk.