Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Pascall van Mastrigt-Kempen, LMX Touristik

"Omdat we een dynamische aanbieder zijn, zijn onze prijzen extra scherp."

 

Het Duitse LMX Touristik is voor Nederlandse reizigers en reisagenten een interessante speler om rekening mee te houden. Zo biedt de reisorganisatie zowel vluchten vanaf Nederlandse luchthavens als een groot aantal vluchten vanaf Duitse luchthavens. Dat laatste is vooral voor Nederlanders in het oosten van het land interessant. Pascall van Mastrigt-Kempen legt uit hoe reisagenten kunnen profiteren door te boeken bij LMX.

Flexibele reistijden
“LMX is een dynamische aanbieder. Dat heeft als voordeel dat onze prijzen heel scherp zijn. Bovendien zijn bij ons de reistijden veel flexibeler, omdat we de mogelijkheid bieden om met de ene airline heen te vliegen en met een andere terug. Daardoor zijn reizigers niet gebonden aan een vaste reisduur, zoals dat vaak bij klassieke touroperators het geval is. Wat je wel in de gaten moet houden: omdat we dynamisch werken, kun je bij ons geen optie nemen of vastzetten. De prijs van vandaag kan morgen anders zijn.”

Nederlandse markt
“Nederland is nog maar een klein deel van onze omzet, maar de markt groeit wel. Inmiddels kent in de Nederlandse reiswereld iedereen ons wel, doordat we samenwerken met bijna alle grote ketens en reisbureaus. De grootste uitdaging voor LMX is dat veel reisagenten het als een probleem ervaren dat je bij ons geen optie kunt nemen. Dat is het niet, je moet je product alleen op een andere manier verkopen. Als je je klanten duidelijk maakt dat het een goede prijs is die nergens anders te krijgen is, dan lukt het vaak wel. Hetzelfde geldt voor vliegen met een tussenstop. Reisagenten denken vaak bij voorbaat dat hun klant dit niet wil. Terwijl het soms veel geld kan schelen.”

Met Suntrips naar Azië
“Sinds eind 2016 hoort Suntrips bij LMX. LMX wilde graag uitbreiden in Azië en bij Suntrips zit heel veel kennis over Aziatische bestemmingen. Sinds de overname is er enorm geïnvesteerd in een nieuwe boekingstechnologie waarmee je heel makkelijk zelf een rondreis samenstelt, met alles erop en eraan. Suntrips is inmiddels ook geïntroduceerd in Nederland. De reacties van reisagenten die al bij Suntrips hebben geboekt zijn heel positief. Gebruikers vinden de nieuwe technologie fijn werken en stellen de flexibiliteit erg op prijs.”