Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Robbin Vogels, Avila Beach Hotel

"Het Avila Beach Hotel staat bekend om de vriendelijke lokale medewerkers"

 

Avila Beach Hotel op Curaçao wil gasten een unieke vakantie-ervaring bieden. Gasten het authentieke Curaçaogevoel laten beleven, staat hoog in het vaandel. General manager Robbin Vogels vertelt over het hotel en diens medewerkers, geschiedenis en maatschappelijke rol op Curaçao.

Hoe gaat het dit jaar met de bezoekersaantallen aan het Avila Beach Hotel?
“Pas sinds dit jaar beginnen de bezoekersaantallen van Curaçao weer rustig te groeien. Het Avila Beach hotel ziet gelukkig al sinds de laatste 3 jaar een goede groei in de bezettingsgraad. We zien ook een mooie mix van verschillende landen van herkomst van onze hotelgasten, waardoor er een leuke samenstelling van gasten is. Het gros komt nog steeds uit Nederland, maar daarnaast zien we een groeiend aantal Amerikanen, Canadezen, Duitsers en Scandinaviërs.”

Wat kunnen bezoekers, naast een goede nachtrust en lekker eten, aan unieke belevingen verwachten tijdens een verblijf in Avila Beach Hotel?
“Het Avila Beach Hotel staat bekend om haar service en vriendelijke lokale medewerkers. Zo’n 90% van het personeel komt van het eiland en brengt dagelijks met veel plezier en liefde de lokale gastvrijheid over op de hotelgast. Omdat eten ook een belangrijk onderdeel van de cultuur is, bieden we gasten de mogelijkheid om ook de regio te proeven in Restaurant The Pen. Dit alles maakt het Avila Beach Hotel tot een uniek hotel omdat het echt Curaçao ademt. De cultuur, de mensen, de betrokkenheid met de lokale gemeenschap en de geschiedenis komen hier samen.”

Avila heeft een lange geschiedenis. Hoe zien bezoekers dit terug tijdens hun verblijf?
“Dat wordt al duidelijk bij de entree waarbij je door de statige gevel van het oude gouverneurshuis (nu de receptie) uit de 18e eeuw binnenkomt. Boven de ingang staat het jaartal van de opening van het Avila Beach Hotel geschreven, 1949. In de lobby zelf zijn kenmerken te vinden van hoe het hotel er bijna 70 jaar geleden uitzag en er hangt een muur vol foto’s die teruggaan tot de jaren 50. Daarnaast hebben we ook het Octagon Museum op het Avila terrein, waar je alles kunt leren over Simon Bolívar, de Napoleon van Zuid-Amerika. Bolívar vluchtte in 1812 samen met zijn twee zussen naar Curaçao. Hij woonde zelf elders op het eiland (deze woning bestaat helaas niet meer), maar zijn zussen sliepen in het gebouw dat nu het Octagon Museum heet.”

Welke maatschappelijke rol vervult Avila Beach Hotel op Curaçao?
“Het Avila Beach Hotel is enorm betrokken bij de gemeenschap en de buurt. Het hotel heeft al jaren een band met de nabijgelegen basisschool de Oranjeschool. Zo is sinds jaren een bijbehorend initiatief dat bijna elke medewerker van het hotel elke maand een klein bedrag van hun salaris doneert aan de school. Die donaties worden vervolgens door het management verdubbeld en hiervan wordt één keer per jaar een grote investering gedaan in de vorm van bijvoorbeeld nieuwe computers, airco’s en onlangs nog een nieuwe bibliotheek. Het is overigens tevens voor hotelgasten mogelijk om de Oranjeschoolkinderen te helpen door deel te nemen aan ons Pack for a Purpose project.”