Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Samanda Fersobe, Dominicaanse Republiek

"We verwachten een toename met nieuwe vlucht vanaf Brussel."

 

De Dominicaanse Republiek ligt samen met Haïti op één van de grootste eilanden van de Cariben. Vanaf oktober dit jaar kunnen Nederlanders vanaf Brussel direct op Puerto Plata vliegen, al meer dan 25 jaar de belangrijkste toeristische bestemming van het land. Samanda Fersobe, directeur van de Toeristische dienst van de Dominicaanse Republiek voor de Benelux, vertelt over de laatste ontwikkelingen.

Wat zijn de laatste bezoekersaantallen vanuit Nederland aan de Dominicaanse Republiek?
“In 2017 was er een afname van het aantal Nederlandse bezoekers naar de Dominicaanse republiek. We ontvingen afgelopen jaar 32.570 Nederlandse bezoekers. In 2016 waren dat er 34.000, een afname van 4,23%. Dit is vooral het gevolg van het ontbreken van een directe vlucht vanuit Nederland naar Puerto Plata. Hierdoor wordt het noorden van de Dominicaanse Republiek beduidend minder bezocht door Nederlanders.”

“Een tweede oorzaak van de afname is dat veel mensen denken dat de Dominicaanse Republiek, net als een aantal andere Caribische bestemmingen, is getroffen door orkanen vorig najaar. Dit is echter niet zo; de orkanen hebben de Dominicaanse Republiek gelukkig overgeslagen.”

Komen er nieuwe verbindingen aan naar de Dominicaanse Republiek?
“Vanuit Nederland komen er geen nieuwe vluchten. Wel blijven de bestaande directe vluchten van TUI fly op Punta Cana en de vluchten van KLM/Air France met overstap naar Punta Cana komend jaar beschikbaar. Wat vooral interessant is: vanaf komende oktober kun je vanuit Brussel met TUI fly direct op Puerto Plata in het noorden vliegen. Dat is voor Nederlanders een interessante optie. We willen graag dat het aantal Nederlandse bezoekers toeneemt, maar we hebben de vluchtcapaciteit simpelweg niet. Daarom gaan we binnenkort beginnen om de optie vanuit Brussel ook op de Nederlandse markt te promoten. We verwachten met deze nieuwe vlucht komend jaar weer een toename van het aantal Nederlandse bezoekers ten opzichte van 2017.”

Hoe onderscheidt de Dominicaanse Republiek zichzelf van andere Caribische bestemmingen?
“De Dominicaanse Republiek is na Cuba het grootste eiland van de Cariben. Het heeft dan ook veel meer te bieden dan alleen mooie stranden. Het eiland heeft prachtige bergen en watervallen en een aantal cultureel erg interessante steden. Maar ik denk dat vooral de mensen van de Dominicaanse Republiek het verschil maken. De gastvrijheid en warme cultuur van de Latijns-Caribische bevolking wordt enorm gewaardeerd door de bezoekers.”

Welke toeristische hoogtepunten zijn vooral populair onder Nederlanders?
“De meeste Nederlanders kennen vooral de oostzijde van de Dominicaanse Republiek, omdat er vanuit Nederland alleen directe vluchten naar Punta Cana gaan. Vanuit Punta Cana doen ze vooral excursies naar diverse eilanden, zoals het eiland Saona, waar je goed kunt snorkelen en zeeschildpadden hun eieren leggen. Ook hoofdstad Santa Domingo is geliefd onder Nederlandse toeristen. Het centrum van Santo Domingo is continu in ontwikkeling. Er komen regelmatig nieuwe restaurants, hotels, musea en excursiemogelijkheden bij. Zo kun je tegenwoordig de stad tijdens een fietstour verkennen of een cacao-excursie ondernemen.”

“Ik zou Nederlandse reizigers aanraden om ook de rest van de Dominicaanse Republiek te verkennen. Zo is Puerto Plata al meer dan 25 jaar de belangrijkste toeristische bestemming. Nederlanders kennen deze bestemming iets minder goed omdat ze hier niet makkelijk op konden vliegen. Binnenkort kan dat dus, dankzij de nieuwe vlucht vanaf Brussel, wel!”