Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Deel  

Samanda Fersobe, Dominicaanse Republiek

"Er wordt zoveel meer geboden dan Punta Cana"

 

De Dominicaanse Republiek zette zich ook dit jaar weer volop in de spotlights door diverse activiteiten te organiseren voor de reisbranche. Samanda Fersobe, Directeur van de toeristische dienst van de Dominicaanse Republiek voor de Benelux , blikt terug en vertelt over haar verwachtingen voor aankomend jaar.

“We proberen bij reisagenten en consumenten de diversiteit van ons land te benadrukken. Er wordt zoveel meer geboden dan de traditionele bestemmingen zoals Punta Cana. Een rondreis door het land is een absolute aanrader, inclusief een bezoek aan de historische stad Santo Domingo en de nationale parken. Ook brengen we het noorden nadrukkelijker onder de aandacht, daar wordt veel geïnvesteerd in infrastructuur en nieuwe accommodaties, waaronder ecolodges.”

Stabiele groei
“De Dominicaanse Republiek maakt dit jaar een stabiele groei door in de Nederlandse markt. In de eerste acht maanden van 2019 hebben bijna 20.000 Nederlanders een bezoek gebracht aan de Dominicaanse Republiek, een groei van 2,31 procent. Vooral augustus is een uitzonderlijke maand geweest. Vergeleken met augustus 2018 zien we een groei van twintig procent. Ik verwacht dan ook dat ons doel om in 2019 een groei van vijf procent te realiseren zeker haalbaar is.” 

Diversiteit
“De marketingcampagne die de Dominicaanse Republiek nu voert, loopt voor het derde jaar. We promoten vaak onbekendere mogelijkheden in de natuur. Zo is de Dominicaanse Republiek een uitstekende plek voor vogelaars en om walvissen te spotten. Het erfgoed in Santo Domingo maakt deze stad de place to be voor reizigers die zich willen verdiepen in de cultuur.” 

Vakantiebeurs
“In januari 2020 is de Dominicaanse Republiek weer aanwezig op de Vakantiebeurs in Utrecht. Dit jaar organiseren we een bijzondere Meet & Greet met Rolf Sanchez, de succesvolle Nederlands-Dominicaanse zanger die nu op tv is met het programma ‘De beste zangers van Nederland’. Ook geven we op de consumentendagen tweemaal per dag informatiesessies over de Dominicaanse Republiek in de Caribbean Dome.”