Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

Suzaini Datuk Sabdin Ghani, GM Sabah Tourism

"Digitale marketing is voor ons belangrijk."

 

Tijdens de 39ste editie van de WTM in Londen spreken we bij de Sabah-stand met mw. Suzaini Datuk Sabdin Ghani, General Manager Sabah Tourism. Het bureau voor toerisme van Sabah, de op één na grootste staat van Maleisië, verwacht 2018 af te sluiten met een groei van 5.1% in aantal bezoekers ten opzichte van het jaar daarvoor. Naast een grote ‘domestic’ markt, met ca. 2,2 miljoen bezoekers uit Maleisië zelf, is ook Europa een belangrijke sourcemarkt voor de staat. Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland behoren tot de top 5 en zijn landen waar General Manager Suzaini Datuk Sabdin Ghani haar pijlers op zal blijven richten.

Hoe bereiken jullie o.a. de Nederlandse markt?
Eén van de tools die het team van Sabah Tourism de laatste jaren nadrukkelijk heeft omarmd is digitale marketing. Ghani:”Mijn team heeft fantastisch werk geleverd. Zij hebben gezorgd voor een sterke aanwezigheid van Sabah op alle socialmediaplatforms. Ook hebben we nadrukkelijk de samenwerking met online aanbieders uitgebreid. We willen bezoekers bijzondere ervaringen bieden. En deze ervaringen zullen we continu via e-newsletters, via e-learning en op onze sociale platforms onder de aandacht brengen.”

Om welke redenen zouden Nederlandse reisagenten Sabah als vakantiebestemming moeten adviseren?
Als wellicht belangrijkste USP’s van Sabah noemt Ghani de culturele diversiteit van haar land. Ghani: “Alleen al op Sabah vind je meer dan 30 etnische groepen, iedere groep met zijn eigen geschiedenis, cultuur en gebruiken. Met behulp van thema’s zoals dans, eten, cultuur, rituelen en lokale ambachten in de dorpen, laten we bezoekers kennismaken met ons cultureel erfgoed. De diverse etnische talen, gebruiken en ambachten zijn belangrijke trekpleisters voor Sabah, die mogen niet verdwijnen. Natuurlijk blijft ook onze bijzondere en prachtige natuur een belangrijke argument om voor Sabah te kiezen.”

Wat zijn belangrijke aandachtsgebieden van Sabah Tourism?
De directeur wijst op het feit dat het implementeren van duurzaamheid en ecotoerisme voor Sabah van groot belang is. “Het is onze ambitie om het toerisme duurzaam te houden, zodat de natuur en onze cultureel erfgoed beschermd worden!", aldus Ghani.