Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

2 augustus 2017
Nederlanders vaker naar Zuid-Afrika

 


Het toerisme naar Zuid-Afrika stijgt. De groei is volledig afkomstig van buitenlandse bezoekers. Uit cijfers van het jaarrapport van South African Tourism dat eind juli verscheen blijkt dat er in 2016 een stijging van 12,8% ten opzichte van 2015 is behaald. Uit Nederland werd ee ngroei gemeten van 9,3%.  Volgens het verkeersbureau werd ook gedurende het eerste kwartaal van dit jaar positieve groeicijfers genoteerd. 

Gemiddeld blijven internationale bezoekers 9,2 nachten in het Afrikaanse land. Nederlanders verblijven met 15,5 nachten langer dan gemiddeld en zijn daarom een aantrekkelijke doelgroep. 

Populairste highlights
De drukstbezochte trekpleister van Zuid-Afrika blijft  het Victoria & Alfred Waterfront, het historische hart van de haven van Kaapstad. In 2016 bezochten maar lieft 1,1 miljoen bezoekers deze plek, die tussen andere belangrijke toeristische highlights als de Tafelberg en Robbeneiland inligt. Ook deze bezienswaardigheden staat in de top 20 meest bezochte attracties. Andere top 20 hotspots zijn: The Garden Route, het Kruger Park, Karoo National Park, Soweto en het Apartheid Museum.