Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

3 november 2017
Aardbevingen Mexico geen invloed op toerisme

 


Het Mexicaans verkeersbureau meldt dat alle toeristische bestemmingen van het land normaal opereren na de verschillende aardbevingen van afgelopen tijd in Chiapas, Oaxaca, Puebla, Mexico City en Morelos. De bevingen hebben geen impact gehad op toeristische gebieden. De belangrijkste toeristische plekken, waaronder Los Cabos, Cancun-Riviera Maya, Merida en Yucatan, Puerto Vallarta, Guadalajara, hebben geen schade ondervonden aan de bevingen. 

"We zijn dankbaar om te kunnen melden dat de toeristische bestemmingen gewoon toegankelijk zijn en verwelkomen graag bezoekers van over de hele wereld", zegt Hector Flores, CEO van de Mexico Tourism Board. "We hebben nauw contact gehad met de bestemmingen en kunnen bevestigen dat alle populaire attracties, vliegvelden en belangrijkste toeristische gebieden normaal opereren. Bezoekers kunnen dezelfde gastvrijheid, mooie landschappen en levendige koloniale dorpen en steden waar Mexico zo bekend om staat verwachten als altijd." 

Mexico-City meldt dat er een lichte daling werd gemeten in toeristische activiteiten in de dagen na de aardbeving van 19 september, maar binnen week waren alle activiteiten weer op pijl. Grote internationale evenementen, waaronder de Formule 1 en de Dag van de Doden-parade in het weekend van 28 oktober trokken duizenden bezoekers.