Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

9 oktober 2017
AccorHotels bouwt mee aan OriŽnt-Express

 


134 jaar na de eerste reis van de Oriënt-Express tussen Parijs en Constantinopel slaat de SNCF-groep, eigenaar van het iconische ‘Oriënt-Express’-merk, de handen in elkaar met AccorHotels om de Oriënt-Express binnen het internationale luxereissegment verder uit te bouwen.

In het kader van dit partnerschap, dat de expertise en savoir-faire van de twee groepen bundelt, verwerft AccorHotels 50% van het aandelenkapitaal van het merk Oriënt-Express, dat tot voor kort volledig in handen was van SNCF.

De Oriënt-Express verbond bijna een eeuw lang de grootste steden in Europa, van Parijs tot Istanbul, en veroverde zo een plek in de geschiedenis én in onze verbeelding. Sinds 1977 is de SNCF-groep actief bezig het imago van het merk uit te bouwen, voornamelijk door de oude rijtuigen uit de jaren 1920 (bekend als de Pullman-Oriënt-Express) te restaureren, en door evenementen te organiseren (zoals de tentoonstelling ‘Once upon a time the Orient Express’ in het Institut du monde arabe in Parijs in 2014).

AccorHotels wil dit partnerschap uitbouwen om zijn rol in het luxesegment te versterken, door een aantal nieuwe prestigieuze hotels onder de naam Oriënt-Express in de markt te zetten. Deze hotels zullen uitgroeien tot de plek bij uitstek waar de kunst van het reizen hoogtij viert. Ze bieden een unieke ervaring die baadt in geschiedenis, een combinatie van de luxe, het exotisme en het raffinement van Oost en West op iconische locaties. 

De zeven historische wagons, symbolen van de Franse art deco, blijven eigendom van de nationale spoorwegengroep en worden onder de naam Oriënt-Express ingezet voor privéreizen en -evenementen. Ze vormen een nieuw, uitzonderlijk kader waarin evenementen georganiseerd kunnen worden, mogelijk in samenwerking met andere bedrijven van AccorHotels, zoals Potel & Chabot, Noctis en John Paul.

AccorHotels en de SNCF-groep zetten zich samen ook in om de erfenis van de trein en zijn geschiedenis te bewaren, te promoten en te delen. Dat gebeurt via het Orient Express Endowment Fund, een stichting van openbaar nut die initiatieven daartoe aanmoedigt en ondersteunt, zodat een breed publiek kan genieten van kunst en cultuur.