Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

1 november 2017
Acht doden bij aanslag New York

 


Bij een aanslag met een voertuig in het centrum van New York zijn acht doden gevallen. Een pick-up is op mensen ingereden, de bestuurder, een 29-jarige man uit Oezbekistan, is aangehouden.

Er zijn tevens twaalf mensen gewond geraakt. De burgemeester van New York, Bill de Blasio, spreekt van een "laffe daad van terreur". Het incident vond plaats in het stadsdeel Manhattan, in de buurt van het World Trade Center. Vijf van de acht omgekomen mensen komen uit Argentinië en één van de slachtoffers is een Belgische vrouw. 

Een voertuig reed over een fiets- en voetpad en raakte daarbij meerdere mensen. Vervolgens botste het voertuig op een schoolbus. De bestuurder stapte uit en droeg twee nepwapens. Daarop werd hij door een toegesnelde agent in zijn maag geschoten en gearresteerd.

Oezbekistan
De bestuurder die dinsdag in het centrum van New York met een pick-up op mensen inreed, en daarbij zeker acht mensen doodde, is de 29-jarige Sajfoello Sajpov uit Oezbekistan. Het lijkt erop dat hij handelde uit naam van Islamitische Staat.  De Oezbeekse president Sjavkat Mirzijojev heeft woensdagochtend laten weten dat de autoriteiten in zijn land zullen meewerken aan het onderzoek naar Sajpov.

Halloween
Enkele uren na de aanslag ging de grote Halloween Parade in New York gewoon door. Burgemeester Bill De Blasio liep mee in de parade, om te bewijzen dat terrorisme geen invloed heeft op het humeur van de stad. "Dit was bedoeld om onze ziel te breken”, schreef De Blasio op Twitter. "Maar New Yorkers zijn standvastig. We laten ons niet afschrikken.”
 

Foto: nu.nl