Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

8 november 2019
Actieve studiereis Algarve toont prachtige natuur

 


Travelution reist op dit moment mee met een vijf daagse studiereis  ‘Walking in Algarve’. De Algarve in Portugal, staat bekend om haar prachtige stranden, grote badplaatsen en mooie resorts. Wat veel minder mensen weten is dat het ook een ‘must do’ bestemming is voor de actieve vakantieganger.

Winnaar etraining Algarve actief en natuur
Het reisgezelschap bestaat naast een aantal journalisten uit verschillende reisagenten uit Nederland en België, met daaronder Nikki van Schijndel van de DRT groep.  Nikki won met haar deelname aan de etraining ‘Algarve actief en natuur’ (op het elearningplatform van eTravelTraining.nl)  een gratis plaats op deze mooie studreis. Een reis waarbij de groep vanuit de plaatsen Olhão en Sagres verschillende excursies en wandeltochten in de Algarve maken. De provincie heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het uitbreiden van haar netwerk aan wandel- en fietspaden. En niet zonder reden: de Algarve biedt een grote diversiteit aan bijzondere natuurgebieden en historische plaatsjes. Met de inmiddels honderden kilometer aan routes kan de wandel- en fietsfanaat in de Algarve dus wel even vooruit.

Gevarieerd programma
Op de eerste dag reisde de groep naar het plaatsje Praia do Barril, gespecialiseerd in tonijn vangst. Dit vissersdorpje ligt in de duinen en is met een ouderwetse trein of te voet te bereiken. Ook werd de plaats Tavira te voet ontdekt en  tijdens een ‘historische’ wandeling bezienswaardigheden zoals de Romeinse brug, het Moorse kasteel, stadsmuur en diverse kerken bezocht.  Op de tweede dag stond de route Via Algarviana op het programma. De Via Algarviana (GR13)  loopt van Alcoutim dwars door de Algarve naar Cabo de São Vicente, 300 km verder. Het grootste deel van de route gaat door de bergen, waaronder Serra de Monchique. De route is opgedeeld in stukjes van 30 km, die ieder hun eigen natuurlijke en historische hoogtepunten, accommodaties, restaurants en servicepunten hebben. Je kunt in dit gebied dus zelf de lengte van een wandeling bepalen. Het routenetwerk rondom Via Algarviana biedt daardoor alle mogelijkheden voor het samenstellen van de ideale route voor iedere type wandelaar.

Later in Travelution een uitgebreid travelreport over deze actieve reis door de Algarve. Wil je meer weten over de  natuur en actieve mogelijkheden in de Algarve,  maak dan de e-training ‘Algarve actief  en natuur’.  Ga naar www.etraveltraining.nl en kies  de elearningomgeving van jouw keten.