Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

21 september 2017
Air Transat verhoogt aantal vluchten voor zomer 2018

 

Air Transat maakt haar trans-Atlantische vluchtschema voor de zomer van 2018 bekend waarbij het aantal vluchten wordt verhoogd en de Airbus A330 wordt ingezet op bijna alle vluchten. Dit betekent een verhoging van de capaciteit tussen Nederland en Canada.

Air Transat komt hiermee tegemoet aan de hogere vraag vanuit de passagiers. In 2018 wordt opnieuw vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Toronto, Calgary en Vancouver gevlogen. Er zijn drie extra vluchten in het seizoen en de Airbus A330 wordt ingezet op alle routes (met uitzondering van drie vluchten in oktober). Tot dit jaar werd ook met een Airbus A310 gevlogen. De A330 kent een capaciteit van circa 345 stoelen ten opzichte van 250 stoelen in de A310. Aan boord is een persoonlijk inflight entertainment systeem met individuele touchscreens en mood lightning in de cabine zorgt voor een comfortabele manier van vliegen. Eerder dit jaar werd bekend dat door een lease-overeenkomst voor 10 Airbus A321 neo LR’s de Airbus A310 toestellen vanaf 2019 uitgefaseerd worden.

Aansluitende vluchten
Door een uitstekend netwerk van aansluitende vluchten in Canada kunnen Nederlandse reizigers gemakkelijk de oost- en westkust van Canada combineren.

Nederlandse reizigers kiezen voor Canada in het zomerseizoen vanwege het aangename klimaat, de spectaculaire landschappen, uitstekende outdoor activiteiten en de bruisende steden. Families reizen graag met een camper door Canada vanwege de flexibiliteit en het grote aanbod aan overnachtingsplekken.

Vluchtschema zomer 2018
Het schema directe vluchten van Air Transat voor de zomer van 2018 vanuit Nederland gaat op 3 mei 2018 van start en is als volgt:

• Amsterdam – Toronto: 4 directe vluchten per week op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag
• Amsterdam – Vancouver: 3 directe vluchten per week op dinsdag (via Calgary), zaterdag en zondag + 4 doorverbindingen via Toronto
• Amsterdam – Calgary: 1 directe vlucht per week op dinsdag + 3 doorverbindingen via Toronto
• Amsterdam – Montreal: 4 vluchten per week via Toronto