Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

7 november 2017
Airtrade introduceert de ‘Airtrade Hub’ als antwoord op NDC

 


NDC, de afkorting voor New Distribution Capability, is het nieuwe vliegticketdistributie protocol tussen luchtvaartmaatschappijen en afnemers dat ontwikkeld is door brancheorganisatie IATA. Het direct koppelen van luchtvaartmaatschappijen is momenteel zeer actueel doordat het huidige GDS-model onder druk staat. De Lufthansa Group was in 2015 de eerste luchtvaartmaatschappij die de Distribution Cost Charge (GDS-toeslag) introduceerde en zo de strijd aanging met de GDS-en. Na de Lufthansa Group volgen British Airways/ Iberia (november 2017) en KLM (april 2018) dezelfde voetsporen door tevens een GDS-toeslag in te voeren.

De Airtrade Hub bundelt content van GDS’en (Amadeus, Sabre en TravelPort), het AER Consolidator netwerk, Aggregators en luchtvaartmaatschappijen (NDC) in één ‘Hub’. Hiermee zijn klanten van Airtrade verzekerd van het meest optimale en concurrerende vliegaanbod.

Airtrade Hub
Airtrade onderkende dit al in een vroeg stadium en is twee jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van de Hub. In de volgende fase worden nieuwe boekingsapplicaties doorontwikkeld die volledig aansluiten op de Airtrade Hub. Na de API zal ook reisagenten-boekingstool FareFinder volgen, welke de huidige tool TravelPackager zal vervangen (januari 2018).

“Het was geen makkelijke beslissing gezien de enorme investering, maar wel één die noodzakelijk was. Als één van de grotere Benelux Consolidators willen wij ook een stuk onrust wegnemen bij onze klant. De ‘Airtrade Hub’ is internationaal schaalbaar wat het platform interessant maakt voor agenten maar ook touroperators en OTA’s. Wij verwachten ook dat IATA-agenten die op zoek zijn naar grotere efficiëntie zullen overstappen naar Airtrade of een andere Consolidator, waardoor de investering kan resulteren in verdere groei.“ aldus Jeroen Martron, CEO Airtrade Holland BV.