Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

29 augustus 2017
Andorra nieuwe wintersportbestemming TUI

 


Een sneeuw- en zonzekere wintersportbestemming met mediterrane invloeden; dat typeert een wintersportvakantie in Andorra. Aanstaand winterseizoen nieuw in het wintersportaanbod van TUI. Verdeeld over twee grote skigebieden, Grandvalira en Vallnord biedt de reisorganisatie een afwisselend aanbod aan accommodaties. Met 280 km skipiste, afwisselende afdalingen en verschillende funparken heeft Andorra elk type wintersporter wat te bieden.

De skigebieden in Andorra liggen boven de 1500 meter en ondanks de zuidelijke ligging ontbreekt het in Andorra niet aan sneeuw. Doordat de luchtvochtigheid gering is, is de sneeuw meestal droog. Bovendien schijnt de zon er bijna 300 dagen per jaar. Dus zon en sneeuw verzekerd!

Grandvalira en Vallnord
In het zonnige skigebied van Grandvalira ligt zo’n 210 km aan prachtig skigebied met de dorpen; Pas de la Casa, Soldeu, Grau Roig, Encamp, El Tarter en Canillo. Behalve knus en gezellig hebben deze dorpen nog een andere leuke bijkomstigheid: betaalbare restaurants en gezellige barretjes. Daarnaast biedt TUI ook het gezellige skigebied Vallnord aan. Vallnord ligt in een bosrijke omgeving en bestaat uit 2 skigebieden: Pal-Arinsal (63 km) en Ordino-Arcalis (29 km). Met de skibus pendel je makkelijk tussen deze gebieden. De relatief snelle liften brengen je aan het beginpunt van een mooie afdaling. De funparken in het gebied zijn internationaal bekend.  

Voor ieder wat wils
Van beginnende tot de gevorderde skiër, iedereen kan in Andorra uit de voeten.  Moderne liften, afwisselende afdalingen en ruim 280 km aan piste. Het aanbod aan verschillende funparken en off-piste tracks zorgen ervoor dat de freestylers en freeriders hun weg naar Andorra inmiddels ook hebben gevonden. En een leuke bijkomstigheid; Andorra is een belastingparadijs.

Je bereikt Andorra met eigen vervoer of per vliegtuig. Een voordeel als je met de auto gaat; in de wintermaanden heb je vrijwel niet te maken met files. De reis per vliegtuig gaat via Barcelona vanwaar je met een transferbus verder naar Andorra reist.