Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

8 juni 2017
Basel heet kunstliefhebbers wederom welkom

 


Art Basel heet elk jaar in juni kunstliefhebbers uit de hele wereld welkom. Het is de beroemdste van alle internationale kunstbeurzen. 

Meesterwerken en avant-garde 
De 300 beste galerieën uit alle continenten, resultaat van een strenge selectie, tonen moderne en hedendaagse werken van hoge kwaliteit: schilderijen, sculpturen, installaties, foto’s, prenten, video’s en multimediawerken van meer dan 2500 kunstenaars. Ook de beroemde meesters van de moderne en hedendaagse kunst zijn aanwezig, van Picasso, Miro, Klee, Warhol en Jeff Koons tot de jongste generatie kunstenaars.

Vaste waarden en nieuwe ontdekkingen 
Hoge kwaliteit, grote diversiteit en internationale deelname hebben Art Basel een ongeëvenaarde reputatie opgeleverd. Meer dan 60.000 verzamelaars, kunstenaars, museumdirecteuren, curatoren en kunstliefhebbers nemen deel aan de “jaarlijkse familiereünie” van de kunstwereld. Ze komen om het internationale en streng beoordeelde aanbod van de internationale kunstmarkt te zien en de insiders en de sterren uit de kunstwereld te ontmoeten.

Basel: stad van cultuur, stad van kunst
Tijdens Art Basel hangt in de culturele stad Basel een unieke sfeer, die nog wordt versterkt door talrijke extra evenementen in de binnenstad. Kunst stond in de charmante middeleeuwse stad aan de oever van de Rijn altijd hoog in het vaandel. Basel biedt plaats aan internationaal bekende kunstmusea, beeldhouwwerken in de openbare ruimte, theaters, concertzalen en opmerkelijke, door bekende hedendaagse architecten ontworpen gebouwen. Gelegen op de grens van Zwitserland met Duitsland en Frankrijk, is Basel een goed bereikbaar verkeersknooppunt.