Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

7 juni 2017
Austrian haalt Spaanse rijschool naar Rotterdam

 


Op uitnodiging van Lufthansa Group en Ahoy Rotterdam bezocht Travelution in het Pinksterweekend de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Van 27 tot en met 29 oktober zal de Spaanse Rijschool in Ahoy haar kunsten vertonen. Diverse pers reisde alvast naar Wenen om kennis te maken en ook Travelution reisde mee.

Wenen
Na het inchecken in het Mercure Grand Hotel Biedermeier stond de groep, bestaande uit Carolina van der Spoel (marketing manager Nederland, Lufthansa Group), diverse pers en medewerkers van Ahoy Rotterdam, een stadswandeling met gids op het programma. Tijdens het bliksembezoek aan Wenen werd meteen duidelijk dat het een sfeervolle stad is met mooie parken, prachtige gebouwen en aantrekkelijke (winkel)straten. Het is de stad van de klassieke muziek, Sisi en Sachertorte. Er rijden veel Fiakers (paard en wagen) door de stad, een leuke manier om een indruk te krijgen van de stad waarbij de gids tijdens de rit leuke tips geeft. Ga voor een bijzonder uitzicht over de stad eten bij restaurant Das Loft, gelegen op de 18e verdieping van het luxe hotel Sofitel Vienna Stephansdom. Hier kun je ook terecht voor heerlijke cocktails.

Klassieke Rijkunst van de Spaanse Rijschool
Als je van paarden houdt is een bezoek aan de Spaanse Rijschool, één van ‘s werelds oudste rijscholen, een echte must-do. Het is de enige rijschool ter wereld waar de klassieke ruitervaardigheden nog in originele vorm worden getoond. De training tot ruiter van de exclusieve rijschool duurt jaren. Iedere week tonen de ruiters en hun Lipizzaner hengsten hun dressuurkunsten op muziek. De barokke rijzaal, waar de shows in Wenen plaatsvinden, maakt onderdeel uit van de statige Hofburg en is één van de chicste paleizen van de stad.

Austrian Airlines
De vluchten werden verzorgt door Austrian Airlines. Lufthansa Group, waar Austrian Airlines onderdeel van uitmaakt, is sponsor van het evenement in Ahoy. Austrian Airlines vliegt 4 keer per dag van Amsterdam naar Wenen. Daarmee is de Oostenrijkse hoofdstad de belangrijkste bestemming en tegelijkertijd de belangrijkste hub voor de luchtvaartmaatschappij. Vanaf Wenen biedt Austrian Airlines toegang tot vele regio’s in Centraal- en Oost-Europa. Het reisgezelschap werd op de heenvlucht blij verrast met een luxe ontbijt. Op de terugvlucht was eveneens een maaltijd geboekt, die je tot 24 uur voor vertrek kunt boeken. Voor 15 euro krijg je een vers à la carte menu naar keuze (van sushi tot tapas) geserveerd, verzorgd door awardwinning cateraar DO&CO.

De Spaanse Rijschool in Rotterdam
Op 27, 28 en 29 oktober komen de Lipizzaners van de Spaanse Rijschool naar Ahoy Rotterdam. Hier vertonen zij klassieke, uitdagende dressuuroefeningen als de piaffe, de levade en de courbette. De witte hengsten en hun berijders uit Wenen beheersen de meesterstukken tot in de puntjes. Er zijn nog kaarten beschikbaar.