Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

6 november 2017
Bahama's registreren recordaantal bezoekers

 


De Bahama’s staan bij steeds meer toeristen uit Nederland op het verlanglijstje voor een verre reis. Zeker in combinatie met een vakantie in de Verenigde Staten of Cuba of cruises door het Caribisch gebied zijn de tropische eilanden in trek.

Record
Het aantal toeristen die de Bahama’s bezoeken neemt de afgelopen jaren alleen maar toe. In maart dit jaar werd een recordaantal toeristen van 682.700 toeristen opgetekend. Dit aantal ligt ver boven het gemiddelde aantal toeristen per maand (gemeten van 2004 tot 2017), dat rond de 451.500 ligt.

Orkanen
In september kregen de Bahama’s zowel orkaan Irma als orkaan Maria te verduren. Inmiddels zijn de eilanden weer volledig toegankelijk voor toeristen. Resorts, hotels, jachthavens en attracties op Nassau en Paradise Island, Grand Bahama Island en op de Out Islands opereren weer normaal. Ragged Island en Acklins Island zijn flink beschadigd door Maria, maar de meeste andere eilanden zijn gespaard gebleven. The Bahamas Ministry of Tourism and Aviation (BMOTA) vervolgt de herstelwerkzaamheden op de zuidelijke eilanden.

Maak kans op een studiereis
Meer weten over de Bahama’s? Op elearning-platform ETravelTraining staat een training Bahama’s online, waarbij je kans maakt op een studiereis naar de tropische eilanden in 2018. Lees hier meer.