Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

10 augustus 2017
Bezoekersaantallen Mexico blijven groeien

 


De toerisme-industrie van Mexico beleeft momenteel één van de beste periodes ooit. De bestemming steeg van de 9e naar de 8e plek op de lijst van best-bezochte landen wereldwijd, met een totaal van 35 miljoen internationale bezoekers in 2016. Dat blijkt uit een gesprek met de directeur van het Mexicaans Verkeersbureau in België en Nederland, Jesús Catalán Meneses.

Nederlandse markt
Catalán Meneses: "In 2016 hadden we een omzet van 19.600 miljoen dollar. Van januari tot juni dit jaar is er een toename gemeten van 11,9 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2016, dus we blijven groeien. Ook de Nederlandse markt doet goed mee, die is met 16,4 procent gestegen het afgelopen half jaar." 

Volgens Catalán Meneses is de unieke combinatie van een rijke natuur, idyllische stranden en de vele culturele en archeologische bezienswaardigheden van Mexico de voornaamste reden dat toeristen het land bezoeken. 

MICE
Niet alleen de leisuremarkt maakt een groei door, ook als MICE-bestemming zit Mexico in de lift. Van 2014 tot 2016 is dit segment met 20 procent gegroeid.

Lees het uitgebreide interview met Jesús Catalán Meneses in het aankomende septembernummer van Travelution.