Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

28 december 2018
Bhutan en GeorgiŽ op Vakantiebeurs 2019

 

Als je droomt over een vakantie in Georgië,  moet je snel gaan! Grote kans dat je niet de enige bent, als je afreist naar dit land aan de oostelijke grens van Europa. Georgië was begin 2018 het decor van het populaire tv-programma Wie is de Mol, en sindsdien is het geen blinde toeristische vlek meer. Het aantal Nederlandse toeristen is afgelopen jaar met 60 procent gestegen, en Georgië hoopt op meer avontuurlijke Nederlandse vakantiegangers.

Het land staat dan ook voor het eerst op de Vakantiebeurs in 2019. ,,Daar kun je Georgië bijna ruiken en vooral proeven!”, zegt het toeristenbureau. ,,Wat veel mensen namelijk niet weten, is dat wij een land van wijnmakers zijn en die wijn wordt op een traditionele manier gemaakt, vaak door de Georgiërs thuis in potten van aardewerk. Deze manier van wijn maken is heel bijzonder en staat daarom zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco. En die wijn nemen we natuurlijk mee naar Utrecht, zodat de liefhebbers kunnen proeven.”

Bhutan

Ook Bhutanhet bergachtige boeddhistische koninkrijk hoog in de Himalaya, presenteert zich voor het eerst op de Vakantiebeurs in 2019. Het is niet makkelijk om er te komen en het is duur, want elke toerist moet elke dag zo’n $ 200 uitgeven. Daarvan gaat wel $ 65 naar de staatskas voor gratis onderwijs en gezondheidszorg voor elke inwoner. Desondanks is een vakantie in Bhutan indrukwekkend, met reuzen van bergen van meer dan 7000 meter …….

Lees verder bij de bron