Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

12 mei 2017
Bieden van inspiratie nieuwe trend citytrips

 


Amsterdam, Londen, Barcelona, Rome en Parijs blijken in het eerste kwartaal 2017 weer ongekend populair als citytrip bestemming. Op dit moment kiezen liefhebbers van stedenreizen nog steeds voor de klassieke bestemmingen. Toch wordt het volgens de trendwatchers voor steden zaak om in te zetten op het bieden van inspiratie. Alleen zo blijven zij op termijn verzekerd van hoge noteringen in de populariteit lijstjes. 

Belangrijker dan de grootte of het aantal toeristische attracties wordt het bieden van inspiratie. Bezoekers willen door activiteten en evenementen in de stad op verschillenden vlakken geïnspireerd  worden. Steden die nu op dit gebied goed scoren zijn onder andere  Brugge, San Francisco, Miami, Bristol, Reykjavik, Santiago de Compostella  en Florence. De top drie snelst groeiende citytrip-bestemmingen in 2016 waren volgens de online aanbieders ook een aantal minder grote steden. In 2016 zagen zij een opvallende stijging voor Milaan (+  ca.155%), Boedapest (+ ca. 105 %) en Valencia (+ ca. 55 %)

Uit onderzoek komt tevens naar voren dat de stedentrips vooral bij jongeren ongekend populair zijn waarbij het opmerkelijk is dat zij regelmatig alleen reizen. Gemiddeld verblijven de citytrippers zo'n 1 tot 3 dagen in een stad .Opvallend is dat iets meer dan de helft van alle citytrips ruim van tevoren wordt voorbereid (langer dan 2 maanden voor vertrek), iets minder dan vijftien procent boekt op last minute basis (korter dan 7 dagen voor vertrek).