Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

7 juli 2017
Bijzonder overnachten in Zweden

 


Wordt het de caravan, een comfortabel hotel, een knus bed & breakfast of zo'n typische rode stuga? Je vindt in Zweden een verscheidenheid aan accommodaties, voor ieders smaak en portemonnee. Bovendien kent Zweden een heel bijzonder recht, namelijk het recht om overal in Zweden te recreëren waar je wilt. Visit Sweden deelt een aantal bijzondere manieren van overnachten:

Het ICE hotel

Bijna 30 jaar geleden werd het eerste IJshotel ter wereld gebouwd in Jukkasjärvi, Zweeds Lapland. Ieder jaar wordt het opnieuw opgebouwd uit enorme hoeveelheden ijsblokken om in het voorjaar weer weg te smelten. De temperatuur is binnen tussen de min 5 en min 9 graden, maar dankzij rendiervellen, slaapzakken en thermische kleding heb je het er niet koud. Elk jaar zijn er nieuwe attracties, zoals tentoonstellingen en kunst in sneeuw en ijs.

In de boomtoppen

Een spectaculaire accommodatie is het Treehotel in Noord-Zweden, nabij Luleå. Hier hebben een aantal belangrijke Scandinavische architecten futuristische hotelkamers hoog in de boomtoppen ontworpen. Alle kamers zijn speciaal ontworpen en hebben een bijzonder uitzicht. Er is ook een spa tussen de bomen met een houtgestookte sauna aanwezig. Jouw klant kan er in de buurt van alles ondernemen, zoals raften, mountainbiken, hangen aan een Zipline en ’s winters kunnen zij sneeuwscooteren en genieten van een huskysafari.

Als prinses op de erwt

Kasteel Görväln uit 1673 is gelegen aan het Mälarenmeer, op 30 minuten rijden van Stockholm. Veel Zweedse kastelen, herenhuizen en landgoederen bieden accommodatie en catering. Hier kan jouw klant zich wanen in een koninklijke historische omgeving.

Back to basic in de natuur

Slapen in een nostalgische tent, zonder elektriciteit, stromend water, centrale  verwarming en geen WIFI. Je kookt je eten boven een open vuur met lokale producten van het seizoen. In het Nyrups Naturhotell in Skåne zijn herinneringen van vroeger in een nieuw jasje gestoken.

Zweedse stuga

Bijna iedereen die naar Zweden op vakantie  gaat wil in een karakteristiek rood huisje (stuga) verblijven. Dromen jouw klanten er ook van, vakantie in je eigen Zweedse stuga gelegen in een bos of aan een meer? Waar zij zelf kunnen kokerellen? Gelukkig zijn er genoeg Zweedse stuga’s te huur.

Hotel met kinderen

Scandinavië’s grootste hotelketen, Scandic Hotels, is een van de meest gezinsvriendelijke hotelketens van Scandinvië. De diverse hotels in Zweden hebben volop aanbiedingen en attracties voor kinderen. Kinderen tot dertien jaar oud verblijven er gratis, inclusief ontbijtbuffet. Veel van de Scandic hotels hebben ruime familiekamers en speelplaatsen met speelgoed voor kinderen van verschillende leeftijden.