Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

10 november 2017
Bilbao uitgeroepen tot beste Europese stad

 


De Academy of Urbanism, gevestigd in Groot-Brittannië heeft Bilbao verkozen tot European City of the Year voor 2018. In de finale in Londen liet de Spaanse stad Ljubljana (Slovenië) en Wenen achter zicht. 

Om voor de award in aanmerking te komen worden diverse criteria beoordeeld, waaronder kwaliteit van leven, duurzaamheid, infrastructuur en lokale cultuur. De burgenmeeste van Bilbao, Juan Mari Aburto, reisde naar Londen om de ceremonie bij te wonen en de prijs op te halen. Aburto: "Bilbao heeft een geweldige transformatie ondergaan. Deze prijs is voor een stad die zich nog steeds ontwikkelt en zich voorbereidt op de toekomst." 

Academy of Urbanism
De jury prees Bilbao voor de transformatie die de Baskische stad heeft doorgemaakt van post-industriële stad in de jaren 90 naar een moderne stad, middels investeringen in cultuur, sterk leiderschap en slim gebruik van economisch beleid. David Rudlin, voorzitter van de Academy: "Bilbao is een goed voorbeeld van een sterke en snelle ontwikkeling van een industriële stad, niet alleen fysiek maar ook sociaal, economisch en cultureel. De verjonging die de stad heeft bereikt in de afgelopen 30 jaar is niets dan prijzenswaardig. Ieder jaar reikt de Britse Academy of Urbanism meerdere awards uit. Naast Beste Europese Stad benoemen ze ook de beste plaats, straat en buurt in Groot-Brittannië en Ierland. 

Meer weten over Bilbao? In het meinummer van Travelution 2017 verscheen een uitgebreid destination report Spaanse steden, waarin Bilbao aan bod komt.