Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

2 oktober 2017
Binnenland KroatiŽ steeds meer in trek

 


De regio Karlovac , een regio in het binnenland van Kroatië, bereikte dit jaar een half miljoen overnachtingen, een record met een Nederlands tintje. De vijfhonderdduizendste overnachting werd gemaakt door een Nederlands stel, dat dan ook in het zonnetje gezet werd.

De regio Karlovac is het groen kloppende hart van Kroatië. Het gebied is gezegend met een overvloed aan natuurlijke schoonheid waarin vooral de actieve vakantieganger zich als een vis in het water voelt. Zelfs de stad Karlovac is groen, dankzij de vele stadsparken en het feit dat maar liefst drie rivieren dwars door de stad stromen en nog een vierde rivier net buiten de stad.

Plitvice
Het sprookjesachtig mooie Nationaal Park Plitvice Meren  is één van de highlights van deze regio. Dit door UNESCO beschermde park bestaat uit vele meren op verschillende hoogtes die door ontelbare grote en kleinere watervallen met elkaar verbonden zijn. Een absolute must see.

Het is dan ook geen wonder dat steeds meer toeristen en ook steeds meer Nederlanders dit gebied ontdekken, vaak in combinatie met een vakantie aan de kust of de stad Zagreb. De ongerepte natuur, vele actieve mogelijkheden (MTB, paardrijden, raften, kajakken, vissen, hiking en vele andere) en een aansprekend aanbod aan overnachtingingsmogelijkheden, zoals kamperen of verblijf in blokhutten in de natuur, spreekt veel mensen aan. De regio is de laatste jaren dan ook zeer actief geweest dit minder bekende aanbod van het populaire Kroatië onder de aandacht van de actieve en natuurminnende vakantieganger te brengen.