Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

6 juli 2018
Brussels Airport 60 jaar

 

Vandaag 60 jaar geleden opende België zijn eerste luchthaven in Zaventem, speciaal gebouwd voor de behoeften van de commerciële luchtvaart. Dat werd vandaag gevierd met een reuzentaart, muziek, popcakes voor de passagiers en ijsjes voor de medewerkers. Het startsein voor deze festiviteiten werd gegeven door Minister van Mobiliteit François Bellot en Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport Company.

In 1958 is Brussels Airport de eerste luchthaven ter wereld met een eigen treinstation dat rechtstreeks is aangesloten op de terminal. De wereldtentoonstelling die dat jaar in België plaatsvindt, brengt de bal aan het rollen. De luchthaven zoals we ze vandaag kennen, lijkt in bijna geen enkel opzicht meer op die van 1958, want de infrastructuur en gebouwen is door de jaren heen meegegroeid met het groeiende aantal passagiers en cargo’s. En veranderd op basis van de veranderende behoeften van de passagiers, luchtvaartmaatschappijen en talrijke partners van de luchthaven.

Bijdrage aan de economische ontwikkeling van de omgeving
"Brussels Airport is in 60 jaar tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste economische spelers van ons land en is goed voor tienduizenden rechtstreekse en onrechtstreekse jobs. Met zijn passagiersvolumes (vorig jaar bijna 25 miljoen) zorgt Brussels Airport er ongetwijfeld mee voor dat Brussel het centrum van Europa blijft. aldus François Bellot, federaal Minister van Mobiliteit.

Lees verder bij de bron