Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

3 augustus 2017
Buitenkansje voor ballonvaart Vilnius

 


Nu de luchthaven van Vilnius tijdelijk gesloten is vanwege werkzaamheden, kunnen luchtballonnen heel laag over de stad vliegen. De hoofdstad van Litouwen is één van de weinige Europese hoofdsteden waar een luchtballonvaart over de stad mogelijk is. De mogelijkheid om nu nog lager over de stad te vliegen is een unieke kans voor een nieuw perspectief over de stad. 

Tijdens de tocht geniet je van een panorama van barokke architectuur, rode daken van middeleeuwse gebouwen, smalle straatjes, pleinen, heuvels, groene parken en rivieren. Vilnius is één van de grootste overgebleven middeleeuwse steden van Noord-Europa. Er is keuze uit meer dan 100 geregistreerde aanbieders van luchtballontochten over de stad. Tot 18 augustus is de luchthaven van Vilnius nog gesloten voor vliegverkeer en kunnen de ballonnen laag over de stad vliegen. Normaal gesproken moet een luchtballon op minstens 800 tot 1000 meter hoogte vliegen om de luchtvaart de ruimte te geven. 

Luchtballon
Je kunt een tochtje met een luchtballon over Vilnius het beste boeken tussen april en oktober, als de weersomstandigheden gunstig zijn. Een tocht duurt gemiddeld een uur en een ballon kan 4 tot 8 passagiers meenemen. 

Vliegverkeer
De luchthaven van Litouwen, Vilnius Airport, is deze zomer een maand gesloten vanwege werkzaamheden aan de vertek- en landingsbanen. Van 14 juli tot 18 augustus worden vluchten naar de hoofdstad van Litouwen omgeleid via Kaunas, zo'n 100 km ten westen van Vilnius.