Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

11 augustus 2017
Campagne IsraŽl werpt vruchten af

 


Het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme richt zich al geruime tijd met de  campagne ‘two cities, one break’ op citytrippers die op zoek zijn naar een bijzondere en unieke citybreak. In de campagne wordt vooral het contrast tussen het historische Jeruzalem en het hippe Tel Aviv benadrukt en tegelijkertijd de usp’s van beide steden sterk onder de aandacht gebracht. Erik Verschoof, directeur van het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme, geeft een update over de campagne en de laatste info over de bestemming.

Campagnetram
“De two cities, one break-campagne is begonnen in juli 2016 en we hebben grootschalig uitgezet. Zo heeft er in Amsterdam een two cities one break-tram gereden, hebben we tv-commercials geproduceerd en diverse print- en digitale uitingen gedaan. Voorlopig gaan we daar ook mee door. We gaan de campagne herhalen in september en oktober dit jaar. We zien dat de campagne resultaat boekt: in de periode januari tot juni 2017 kwamen er 25 procent meer bezoekers naar Israël dan in dezelfde periode van 2016.”

“Hoewel de campagne goed aanslaat, blijven de meeste mensen langer dan een weekend in Israël. Daar zijn we natuurlijk ook blij mee. De meeste mensen verblijven dan niet alleen in Jeruzalem en Tel Aviv, maar gaan ook een dagje drijven in de Dode Zee en maken een rondreis door Galilea. Het succes van de campagne wordt ook veroorzaakt door de lage kosten van de vluchten, mede door toedoen van de lowcost carriers Transavia en easyJet, die van Amsterdam naar Tel Aviv vliegen. In totaal zijn er dertig directe vluchten vanaf Schiphol, met in de winter nog twee extra vluchten van Transavia van Eindhoven naar Tel Aviv.”

Veiligheid
“De manier waarop Israël vaak in de media komt is als er een incident plaatsvindt. Je moet het onderwerp veiligheid daarom niet vermijden. Ik kom echter net terug uit Jeruzalem en heb me er geen moment onveilig gevoeld. Wel is iedereen er alert en waakzaam. Als je daar bijvoorbeeld je tas achterlaat zal dat snel opgemerkt worden. Israël is momenteel veiliger dan een aantal jaar geleden, toen het Gaza-conflict speelde. En zelfs toen ging het dagelijkse leven gewoon door en merkte je weinig van de spanning: Israëliërs leven volgens het motto ‘pluk de dag’.

Lees in het aankomende septembernummer van Travelution het hele interview en een uitgebreid destination report Israël.