Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

29 april 2018
Chaos op Schiphol na stroomstoring

 

Op Schiphol heerst sinds zondagochtend vroeg complete chaos wegens een grote stroomstoring. Passagiers werden opgeroepen niet naar de luchthaven te komen, toegangswegen werden afgezet, er reden geen treinen, vertrekkende vluchten zijn geannuleerd en aankomende vluchten worden omgeleid.

Om 06.30 uur meldt de luchthaven: De check-in systemen zijn weer in bedrijf in alle vertrekhallen. We kunnen reizigersstromen weer in goede banen gaan leiden. Daarmee is de luchthaven Schiphol weer open en bereikbaar via de weg en met de trein. We verwachten nog wel veel gevolgen voor de rest van de dag. We raden reizigers aan de website en app van Schiphol in de gaten te houden en contact op te nemen met hun airline voor de vluchten.

Eerder meldde de luchthaven:
5.10 uur: De vertrekhallen zijn erg druk op dit moment omdat het niet mogelijk is om reizigers in te checken. Dit is een uitvloeisel van de grote regionale stroomstoring eerder in de nacht. Om de veiligheid van reizigers in de terminal te garanderen, heeft de luchthaven samen met de bevoegde autoriteiten besloten om de wegen naar de luchthaven af te sluiten en het treinverkeer tot nader order stop te zetten. Reizigers kunnen het vliegveld wel verlaten. Vanaf 09:00 uur lokale tijd zal het niet meer mogelijk zijn voor inkomende vluchten om te landen op Schiphol. Deze situatie zal leiden tot talrijke annuleringen.

De stroomstoring zou zijn veroorzaakt door het uitvallen van twee hoogspanningsverbindingen rond de Bijlmer. De storing komt op een bijzonder ongelegen moment: het is topdrukte op Schiphol vanwege de meivakantie.