Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

24 november 2017
Combineer een citytrip Praag met skiŽn

 


De Tsjechische hoofdstad is met haar historische gebouwen en eeuwenoude brug het gehele jaar een populaire bestemming. Ook in de winter is een stedentrip Praag een goed idee. De stad ziet er nog magischer uit als de straten en daken bedekt zijn met een laagje sneeuw en… je kunt Praag uitstekend combineren met een paar daagjes skiën. De stad is centraal gelegen en hierdoor een prima uitgangspunt om naar één van de Tsjechische skicentra te gaan. Zo kun je een paar daagjes cultuur snuiven afwisselen met sportief bezig zijn. Een aantal wintersportopties in Tsjechië:

Monínec 
Monínec ligt net als Praag in Centraal-Bohemen. Het kleine skigebied is ideaal voor een korte skivakantie. In het nabijgelegen dorpje Jetřichovice zijn diverse accommodaties en restaurants. Er zijn ook een aantal accommodaties aan de piste zoals Hotel Monínec en Penzion Monínec. Deze liggen naast het kinderskipark. De omgeving van Monínec is bosrijk en erg mooi voor een winterse wandeling of een langlauftocht. Er is 54 km aan langlaufloipes. Monínec kun je het beste bereiken met de auto, vanaf Praag duurt dit ongeveer 1,5 uur. Het openbaar vervoer is ook mogelijk maar hiervoor moet je wel diverse keren overstappen en het duurt een uurtje langer. 

Ještěd 
Ten noorden van Praag ligt het stadje Liberec, gelegen aan de voet van het IJzergebergte. Het skigebied is makkelijk te bereiken vanuit Praag. Er gaat een directe bus naar Liberec en binnen een uur ben je in deze Noord-Boheemse stad. In Liberec zijn vele accommodaties. Vanuit de stad gaat er een tram naar skiareál Ještěd, een wintersportgebied met 9,2 km aan piste. De pistes zijn overwegend rood, maar zijn ook enkele blauwe routes en er is een kinderskipark. Wil je even geen latten onder de voeten. Bezoek dan het leuke stadje Liberec. Struin door de straatjes, geniet van lekker eten of ga winkelen. De regio staat bekend om het Boheemse kristal, wie weet kom je wel een mooi souvenir tegen. In Liberec zijn diverse bezienswaardigheden waaronder een aantal musea die voor kinderen erg interessant zijn, zoals het DinoPark en de dierentuin met de bijzondere witte tijgers. 

Špindlerův Mlýn 
Wil je graag een wat groter skigebied dan moet je naar het Reuzengebergte. In het hoogste gebergte van Tsjechië zijn verschillende skicentra waaronder Špindlerův Mlýn. Dit skigebied is goed te combineren met Praag, want een directe bus brengt je in drie uur naar je bestemming. Špindlerův Mlýn is een gezellig dorp en heeft veel restaurants, hotels en bars. SkiResort Spindlerův Mlýn bestaat uit vijf skicentra, waarvan Svatý Petr de bekendste is. De gebieden Medvědín, Hromovka, Labská en Horní Mísečky behoren tevens tot SkiResort Spindlerův Mlýn. De gebieden hebben een gezamenlijke skipas, zodat wintersporters 25 km aan piste tot hun beschikking hebben. Daarnaast zijn er vele kilometers aan langlaufroutes en er zijn diverse snowparken voor gevorderden. De vele restaurants naast de pistes en in de skidorpjes zullen je positief verrassen.