Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

11 september 2019
Costa Rica heeft nieuw nationaal park

 


Costa Rica doet er alles aan om de biodiversiteit te waarborgen. Dat is te merken aan de hoeveelheid nationale parken die het land in Midden-Amerika rijk is. Tot voor kort had Costa Rica 28 nationale parken, maar daar is er deze zomer nog één aan toegevoegd – Miravalles Volcano National Park. Dit 29e nationale park is gelegen in Guanacaste en zal niet alleen bedreigde diersoorten, zoals jaguars en tapirs, beschermen , maar ook belangrijke endemische planten en waterbronnen. 

Miravalles Volcano National Park
Miravalles Volcano National Park ligt op een uurtje afstand van Rincon de la Vieja National Park. Deze twee parken zijn daarom uitstekend te combineren tijdens een reis. Miravalles Volcano National Park is sinds begin dit jaar een nationaal park en brengt daarmee het totaal van nationale parken in Costa Rica tot maar liefst 29. Dit park in Guanacaste is een beschermd natuurgebied geworden doordat het één van de weinige plekken in Costa Rica is waar de tapir in het wild voorkomt – evenals verschillende plantsoorten.

Rincon de la Vieja National Park
Er in Costa Rica veel actieve, slapende en uitgedoofde vulkanen te vinden. In Rincon de la Vieja National Park zijn er drie. De hoogste vulkaan, die het park haar naam geeft, laat wandelaars genieten van een panoramisch uitzicht op 1.900 meter hoogte. Daarnaast vind je hier verschillende warmwaterbronnen en watervallen waar je de hele dag in kunt badderen of de Rio Negro die een avontuurlijke reiziger op een opblaasbare band kan ervaren. Tijdens tubing dobber je in een opblaasband over het water en kom je langs stroomversnellingen, kleine watervalletjes en uitdagende hoogteverschillen.