Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

19 oktober 2017
Cultuurstad Wroclaw als herfstbestemming

 


Het Poolse Wrocław is tijdens de herfstdagen verre van saai. Door zijn ingewikkelde geschiedenis heeft Wroclaw sporen van de Tsjechische, Duitse en Poolse overheersing. De stad is gelegen aan de Odra, niet alleen op beide oevers maar ook op twaalf eilanden in de rivier, en telt 130 bruggen. Veel bezoekers vergelijken Wroclaw met Krakau, maar dan op een iets kleinere schaal. Feit is dat de attracties van de stad door steeds meer mensen worden ontdekt. In dit overzicht 5 attracties in Wrocław, die een bezoek meer dan waard zijn. 

Kolejkowo
Tijdens een bezoek aan deze miniatuurwereld ontdek je: maquettes van bekende objecten, Wroclaw tijdens de Kerstmarkt, het Świebodzki-treinstation of het meteorologisch observatorium op de Śnieżka-berg. Je ziet toeristen die een berg beklimmen en een spoorlijn met PKP Intercity treinen, alles minutieus nagebootst. Kolejkowo is een plek voor het hele gezin.

De wijk van de vier geloofsovertuigingen
Bevindt zich in het centrum van Wrocław, in de directe nabijheid van het centrale plein. Haar unieke karakter wordt bepaald door de prachtige, heilige architectuur: de orthodoxe kathedraal, de rooms-katholieke kerk, de synagoge en de evangelische-augsburgse kerk. Het is een plek van veel culturele evenementen en tal van restaurants, cafés en muziekclubs, zij maken het tot een van de meest gezellige uitgaansplekken in Wroclaw.

Boetedoensters-brug
Een brug die de torens van de Maria Magdalena-kerk verbindt, gelegen op een hoogte van 45 meter. Het is één van de meest interessante uitkijkpunten van Wrocław. Volgens de legende kan men hier geesten van jonge vrouwen zien, die in plaats van thuis voor de kinderen zorgen liever buiten plezier maakten. Voor straf moesten zij over de smalle brug tussen de kerktorens lopen.

Het monument van de anonieme passant
Een aantal beelden van personen op ware grootte die onder het trottoir vandaan komen. Het monument, ook wel de 'Passage' genoemd, wordt vaak genoemd in verschillende verkiezingen: het werd genoemd als een van de 15 mooiste plekken in de Poolse versie van het tijdschrift Newsweek. Het werd uitgeroepen tot een van de meest ongebruikelijke plaatsen ter wereld door het Amerikaanse tijdschrift Budget Travel en het bevond zich op de ranking van het prestigieuze tijdschrift "Arch2O". 

De Polinka kabelbaan
Heeft een lengte van 380 meter; de reis langs de Oder-rivier duurt ongeveer 2 tot 2,5 minuten. Het ene station bevindt zich bij de Wybrzeża Wyspiański-kade, het tweede station bij de Na Grobli-straat. Er zijn twee gondels die elk 15 personen kunnen meenemen. Een tocht met de kabelbaan is een mooie gelegenheid om Wrocław van bovenaf te bekijken.