Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

18 oktober 2017
Curašao start met TV-programma op RTL4

 


De Curaçao Tourist Board Europe (CTBE) heeft in samenwerking met producent VideoToGo een tv-programma ontwikkeld ter promotie van het Caribische eiland. Vijf weken lang dromen kijkers elke zaterdagmiddag weg bij tips en verhalen van locals, leuke activiteiten en de mooiste beelden van het zonnige eiland. 

In het programma dat wordt uitgezonden op RTL4 ontdek je de vele kanten van ‘Dushi Curaçao’. Wekelijks kookt Curaçaoënaar Justin Niessen (MasterChef Holland 2016) lokale specialiteiten, gaat de presentatrice Martine Hauwert in gesprek met een local over de cultuur en/of historie van het eiland en wordt er een koppel of gezin gevolgd bij een zonnige activiteit. Iedere aflevering wordt afgesloten met de samenkomst van chefkok Justin, het koppel of gezin dat op pad is geweest en presentatrice Martine Hauwert om kort de dag door te nemen en de bereide gerechten te proeven. Justin Niessen: “Als geboren en getogen Curaçaoënaar is de krioyo mij met de paplepel ingegoten. Tijdens het programma maken we traditionele Curaçaose gerechten. Je eet het bij je oma, je eet het bij je moeder. Het is gewoon een stukje van Curaçao. Een corned beef met funchi met banana hasá bijvoorbeeld. Creoolser kun je het niet krijgen.”

Highlights Curaçao
In ‘Ontdek Curaçao’ wordt Curaçao beleefd en belicht vanuit zowel locals als toeristen, die mooie verhalen vertellen over het zonnige eiland en hun ervaringen delen om Curaçao optimaal te ontdekken. Er komen zoveel mogelijk locaties aan bod. Van de mooiste stranden en landhuizen tot een tour door Willemstad en van een bezoek aan het Christoffelpark tot activiteiten op en onder water. Zo bevat de eerste aflevering onder andere items met een buggytour, de drijvende markt en kruidenvrouw Dinah Veeris. In de andere uitzendingen komen onder meer het Curaçao Museum, Landhuis Chobolobo (destilleerderij van de beroemde Blue Curaçao likeur) en Serena’s Art Factory (bekend van de chichi’s) terug.  

Right now in Curaçao
In het programma 'Ontdek Curaçao' wordt de storytellingcampagne ‘Right Now in Curaçao’ vertaald naar tv. Echte verhalen over Curaçao worden vanaf het eiland gedeeld om de kijker te informeren en te laten wegdromen.

‘Ontdek Curaçao’ is vanaf zaterdag 21 oktober wekelijks te zien op RTL4, om 12.00 uur. De uitzending wordt op zondag herhaald, om 16.30 uur. De serie bestaat uit 5 afleveringen van 22 minuten.