Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

2 november 2017
Dakhla nieuwe watersportbestemming Marokko

 


Dakhla, in het zuiden van Marokko, is één van de 8 nieuwe bestemmingen van Transavia tussen Parijs en Marokko. Op 26 oktober 2017 om 12.10 uur vertrok de eerste vlucht van Transavia vanaf de luchthaven Parijs-Orly naar Dakhla. Travelution vloog mee.

De vlucht, die 4 uur en 50 minuten duurde,  was de allereerste intercontinentale vlucht die aankwam op de kleine Marokkaanse luchthaven, die ongeveer 1200 kilometer zuidwesten van Marrakech ligt.

Schiereiland
Het Marokkaans verkeersbureau hoopt Dakhla voor de Europeese vakantiegangers op de kaart te zetten. De tot op heden nog onontekte stad is namelijk een watersportbestemming bij uitstek. Omdat Dakhla op een schiereiland ligt is het water in de lagune vlak en kalm, zelfs op de gemiddeld 330 winderige dagen die het schiereiland per jaar ziet. Hierdoor is de bestemming uitermate geschikt voor kitesurfers.

Hier zijn de accommodaties ook vol op ingesteld; vele liggen direct aan de lagune en bieden kitesurf lessen, verhuren uitrusting en hebben een gezellige strandbar om uit te rusten na een sportieve dag.

Naast kitesurfen is er nog veel te doen in en om Dakhla. Zo zijn er in de Sahara tal van woestijnactiviteiten te boeken. Een volledig report van de reis lees je in de decemberuitgave van Travelution.