Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

11 september 2019
Delegatie Ottawa naar Nederland ter promotie Canada

 


Burgemeester Jim Watson van Ottawa heeft aangekondigd dat hij een bezoek gaat brengen aan Nederland, vergezeld van een delegatie van 20 vooraanstaande vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de toerismebranche. Tijdens de vijfdaagse missie, die plaatsvindt van zondag 15 t/m donderdag 19 september, wordt aandacht besteed aan het feit dat het binnenkort 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijd werd. Voorts staat de missie in het teken van het versterken van de betrekkingen tussen Ottawa en Nederland op zakelijk en toeristisch gebied.

In Nederland heeft de delegatie gesprekken met partners in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Daarnaast zullen enkele missieleden afreizen naar Eindhoven. De missie heeft onder meer tot doel om:

  • Ottawa te promoten als ideale bestemming in Canada voor zowel vakantiegangers als zakenreizigers uit Nederland;
  • vestigingsmogelijkheden in Nederland te faciliteren voor bedrijven in Ottawa die werkzaam zijn in belangrijke sectoren, zoals zelfrijdende voertuigen, Smart Cities, software en defensie; en
  • informatie en best practices uit te wisselen met betrekking tot o.a. hoogwaterbescherming, actief vervoer, betaalbare woningen en nachteconomie.

Burgemeester Watson zal bovendien een ontmoeting hebben met Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet, die in 1943 geboren werd in het Civic Hospital te Ottawa, toen de Nederlandse koninklijke familie tijdens de Tweede Wereldoorlog hun toevlucht had gezocht in Canada. Voorts zal hij fungeren als gastheer bij evenementen in Den Haag en Amsterdam, bijeenkomsten bijwonen met Nederlandse tegenhangers en belanghebbenden, en samenwerkingsovereenkomsten ondertekenen ter bevordering van de zakelijke en toeristische banden tussen Ottawa en Nederland.

Politieke hart
Ottawa, één van de G7-hoofdsteden, is het kloppende politieke hart van Canada en de op drie na grootste gemeente van het land, met een bevolking van ruim 1 miljoen inwoners. Ottawa is een hoofdstad van wereldklasse, een metropool die over de gehele wereld bekend staat om zijn diversiteit met een vriendelijke sfeer en schitterend natuurschoon.

Lange geschiedenis van samenwerking en vriendschap
Burgemeester Jim Watson van Ottawa: “Ottawa heeft een lange geschiedenis van samenwerking en vriendschap met Nederland, evenals sterke economische en culturele banden. Er liggen kansen voor intensievere samenwerking in vele innovatieve en technologische sectoren, alsmede voor het uitbreiden van de activiteiten op het gebied van vakantie- en zakenreizen.’’ Michael Crockatt, President-directeur, Ottawa Tourism: “Ottawa en Nederland hebben een speciale band. Voor conferenties, groepsreizen en vakantiegangers staat Ottawa garant voor een typisch Canadese ervaring. Als hoofdstad van Canada vertelt Ottawa op een meeslepende manier over de wetenswaardigheden van het land. De schitterende natuur in alle vier de seizoenen zal ook bezoekers uit Nederland aanspreken.”