Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

14 november 2017
Dit zijn de finalisten van de Griekenland fotoverkiezing

 


De inmiddels bekende Travelution fotoverkiezing ging eerder dit jaar van start met een nieuwe, zonnige bestemming: Griekenland. We riepen reisprofessionals op om hun mooiste Griekenlandfoto’s in te sturen om kans te maken op de finalereis naar Griekenland. De vrolijke, kleurrijke en sfeervolle foto’s stroomden binnen. Van de bekende felblauwe daken in Santorini en het alom bekende scheepswrak in Zakynthos tot onontdekte dorpen en knusse straatjes. 

In juni ging de campagne voor de fotoverkiezing Griekenland van start met de oproep aan reisprofessionals om foto’s in te sturen. De leden van de jury, waaronder het Grieks Verkeersbureau en medewerkers van Travelution, hadden de zware taak een top drie te kiezen uit een groot aantal foto’s van alle uithoeken van Griekenland. Deze drie finalisten mochten op reis naar Griekenland voor de finale. Inmiddels zijn zij weer terug van hun fotoreis en hebben ze ieder hun persoonlijke bestemming zo fraai mogelijk vastgelegd. 

Elke finalist heeft een ander Grieks eiland bezocht, om zoveel mogelijk verschillende aspecten van het land aan bod te laten komen. Daarbij verbleven ze alle drie één nacht in Athene. Per finalist worden de zes mooiste foto gekozen, die worden gepubliceerd in de Photo Exclusive bij Travelution in januari 2018. Vervolgens kunnen Travelutionlezers stemmen op hun favoriete foto. De winnaar gaat met de award en een nieuwe digitale camera naar huis. 

De finalisten:

Jacqueline Moen (The Travel Club) ging naar Samos, in het uiterste oosten van Griekenland, vlakbij de Turkse kust. Jacqueline: "De schoonheid, stilte en ongerepte omgeving van de Kakoperato canyon zal mij nog lang bijblijven."

Natasja van den Broek (Columbus) bezocht Kefalonia, in het Ionisch gebied. Natasja: "Kefalonia valt op door haar diversiteit: het prachtig groene landschap, rotsachtige bergen, mooie uitzichten en knusse plaatsjes. Kortom Kefalonia is absoluut een aanrader."

Sander Vlug (Travix) reisde af naar Andros, één van de Cycladen aan de oostkust van het Griekse vasteland. Sander: "Andros heeft veel mooie stranden en prachtig blauw water. Wat je zeker moet doen wanneer je op Andros bent, is een wandeling maken door het mooie landschap. De paden worden door vrijwilligers schoongehouden."

Bekijk de inzendingen van de finalisten op onze Facebook-pagina. Houd Travelution in de gaten en bekijk de mooiste foto's van de finalisten in de Photo Exclusive van januari 2018.