Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

11 oktober 2018
Dode en veel schade Florida door orkaan Michael

 


Orkaan Michael, die woensdagmiddag lokale tijd aan land kwam in Florida met windsnelheden tot maar liefst 250 kilometer per uur, heeft een dodelijk slachtoffer geëist. De storm zwakte vrij snel af naar windsnelheden tot 130 kilometer per uur. Honderdduizenden Amerikanen zitten inmiddels zonder stroom. 

Michael is inmiddels afgezwakt tot een tropische storm. Hij kwam als een orkaan van de vierde categorie aan land in Florida. Een man in de stad Greensboro in Florida is overleden doordat er een boom op zijn huis viel. Volgens de autoriteiten blijft het onverminderd gevaarlijk in de gebieden waar de storm langskomt. De burgemeester van Tallahassee zegt dat omvallende bomen het grootste gevaar vormen voor de mensen in de regio.

Geen stroom
Transformatorkasten en elektriciteitskabels begaven het massaal, waardoor in Florida zo'n 388.000 huishoudens geen elektriciteit meer hebben. In de buurstaten Georgia en Alabama zitten nog eens ruim 100.000 huishoudens zonder stroom. 

Ruim 375.000 mensen waren door de overheid opgeroepen om te vertrekken. Het is nog onduidelijk hoeveel inwoners dat is gelukt. Duizenden zochten onderdak in schuilkelders. Toen Michael gisteravond het vasteland bereikte, was het een orkaan van categorie vier. Dat is de op een na zwaarste categorie. Qua luchtdruk waren er slechts twee orkanen ooit sterker die het vasteland bereikten: Camille in 1969 en een storm zonder naam in 1935.